Džikić: Spremni smo za Zvezdinu brzu i agresivnu igru

“Plavi” samo jednom pobijedili u Beogradu, i to još 22. decembra 2009. godine, kada je Budućnost slavila 88:77 u 14. kolu ligaškog dijela sezone 2009/2010
79 pregleda 2 komentar(a)
KK Budućnost Voli, Foto: Aba-liga.com
KK Budućnost Voli, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 14.10.2017. 17:11h

Budućnost Voli je protiv Ređo Emilije, u meču Evrokupa, prekinula evropski post koji je trajao 22 mjeseca, a da li Podgoričani mogu da sruše još jednu, dužu neugodnu tradiciju, znaće se sjutra veče – izabranici Aleksandra Džikića, u derbiju kola, gostuju aktuelnom trostrukom šampionu ABA lige, Crvenoj zvezdi, koju su “plavi” samo jednom pobijedili u Beogradu, i to još 22. decembra 2009. godine, kada je Budućnost slavila 88:77 u 14. kolu ligaškog dijela sezone 2009/2010.

Od tada “crveno-bijeli” su devet puta uzastopno savladali Budućnost na svom terenu, posljednji put u majstorici polufinala plej-ofa ABA lige prošle sezone.

Ukupno, skor u Beogradu je 14-1 za Zvezdu, računajući mečeve u Podgorici razlika je zlatno manja (17-12).

Zbog zauzetosti dvorane Aleksandar Nikolić, prošlogodišnja majstorica polufinala plej-ofa odigrana je u dvorani u Železniku. Interesantno, i sjutra je Zvezdina dvorana zauzeta (zbog tekvondo turnira), pa će se dva rivala ponovo sresti u Železniku…

„Zvezda je šampion ABA lige i učesnik Evrolige. Ima respektabilan tim i pored toga što je u odnosu na prošlu sezonu promijenila sastav i trenera. Ta njihova osnovna osovina u igri, organizator igre – centarski par, vrlo je iskusna. Uz igrače koji su više godina u sastavu, oni čine podršku mlađim talentovanim saigračima. Žele da igraju brzo i agresivno i za to smo spremni“, kaže trener Budućnost Volija Aleksandar Džikić. Budućnost je u prva tri kola upisala dvije pobjede (Zadar, Cibina) i poraz (Igokea), dok Zvezda ima maksimalan učinak, pošto je savladala Mornar, Mega Bemax i Olimpiju.

„Igraćemo bez pritiska, pokušaćemo domaćinu da odgovorimo na parketu, prije svega energijom, borbenošću i željom. Slično kao i mi, Zvezda ima miks iskusnih igrača i onih koji se još uvijek dokazuju”, ističe 19-godišnji Milić Starovlah, krilo Podgoričana. Nedjeljna utakmica u Železniku počinje u 19 sati.

Bonus video: