Obradović nije želio da komentariše uvrede: Najvažnije je da ostaneš čovjek

Navijači Zvezde su tokom utakmice vrijeđali najtrofejnijeg evropskog trenera, kao i igrače Partizana, a Obradović je rekao da ne želi to da komentariše

9791 pregleda 9 komentar(a)
Obradović, Foto: Admiralbet ABA league / Dragana Stjepanović
Obradović, Foto: Admiralbet ABA league / Dragana Stjepanović

Trener Partizana Željko Obradović rekao je da je zadovoljan igrom svoje ekipe uprkos večerašnjem porazu od Crvene zvezde u drugoj utakmici finala plej-ofa ABA lige i da mu takva igra uliva povjerenje za nastavak serije.

Zvezda je u finalu plej-ofa ABA lige povela protiv Partizana 2:0, pošto je večeras pobijedila sa 85:81. U prve dvije utakmice crveno-bijeli su bili domaćini, a u narednom duelu Partizan će igrati pred svojim navijačima.

"Čestitam Crvenoj zvezdi na još jednoj pobjedi, a čestitam i mojim igračima na izvanrednoj utakmici. Apsolutno sam zadovoljan kako su igrali, hrabro i odvažno, borili su se do zadnjeg atoma snage i to je ono što mi uliva povjerenje u nastavak ove serije. Daćemo sve od sebe da se serija nastavi. Ovo je bila drugačija utakmica u odnosu na prvu", rekao je Obradović na konferenciji za novinare poslije utakmice.

Navijači Zvezde su tokom utakmice vrijeđali najtrofejnijeg evropskog trenera, kao i igrače Partizana, a Obradović je rekao da ne želi to da komentariše.

"Kada sam potpisao za Partizan rekao sam da ću probati da uradim sve da se stvari relaksiraju. Uvijek sam se prema svima ponašao korektno i nastaviću tako da se ponašam. Mislim da je to neuporedivo važnije od rezultata i utakmice, da budeš čovjek. Nemam nikakav komentar", naveo je Obradović.

Po završetku utakmice došlo je do incidenta i čarki kod klupe Partizana, a upitan za komentar, Obradović je rekao da ni na to ne želi ništa da kaže.

Upitan je i u vezi sa taktikom, da li je bilo planirano da Matijas Lesor u završnici promaši jedno slobodno bacanje.

"To je odluka u dogovoru sa njim, ali nije bio način na koji je to uradio. Prema pravilima, igrač koji šutira slobodna bacanja ne može da ide na skok, osim ako mu se odbije lopta u ruke, što se rijetko dešava. Nikad u životu nijesam analizirao zadnji napad, zadnji šut ili zadnju odbranu, zato što mislim da postoji 39 minuta i 50 sekundi da možeš da uradiš šta hoćeš i igraš dobro da bi dobio utakmicu. Zadnja lopta je uvijek klackalica, jednom ćeš da dobiješ, jednom da izgubiš", rekao je Obradović.

"Lesoru čestitke na nevjerovatnoj požrtvovanosti i borbi koju je večeras pokazao", dodao je trener Partizana.

Treća utakmica na programu je u srijedu od 20.30 u hali "Aleksandar Nikolić".

Serija se igra na tri pobjede.

Bonus video: