Budućnost preokretom u posljednjoj četvrtini spriječila brejk Mornara

Pred svega 200 gledalaca u "Morači", aktuelni šampion slavio 83:76 u prvom meču finala

28972 pregleda 14 komentar(a)
Petar Popović na današnjem meču, Foto: KK Budućnost Voli
Petar Popović na današnjem meču, Foto: KK Budućnost Voli

Iako je jurila rezultat preko 35 minuta, pred posljednjih 10 imala dvocifren zaostatak, Budućnost Voli je povela u finalnoj seriji plej-ofa, jer je savladala Mornar 83:76.

Barani su od starta stavili do znanja da su došli po pobjedu i serijom 10:0 poveli 15:5.

Domaći su prišli na pet razlike, ali se i dalje sve pitao tim Mihaila Pavićevića, koji je trojkom Vladimira Mihailovića na startu 12. minuta došao do rekordnih 28:14.

Džastin Kobs je djelovao nezainteresovano, bunio se zbog odluka sudija i kasnio da se vraća u odbranu nakon velikih promašaja, pa je Džikić povukao potez koji je morao i ranije - poslao ga je na klupu.

Sa Petrom Popovićem i Igorom Drobnjakom u petorci, Budućnost je ubrzala igru. Iako crnogorski reprezentativci nisu imali dobar šuterski dan (u 1. poluvremenu zajedno pogodili dva od 12 šuteva), njihova energija se prenijela na ostatak ekipe, koja je uhvatila priključak i na poluvrijeme otišla sa izjednačenim rezultatom.

Kada je Zoran Nikolić u 22. minutu donio prvo vođstvo svom timu (41:39), činilo se da će "plavi" opravdati ulogu favorita, ali je odgovor Barana bio sjajan - dvije trojke je dao Marko Jeremić, jednu Aleksandar Lazić, pa su gosti očas posla serijom 11:0 preokrenuli na 50:41.

Pred 10 minuta odluke bilo je plus 10 za Mornar (62:52), da bi na krilima Filipa Barovića i probuđenog Kobsa, Budućnost dva puta stigla do minimalnog zaostatka (65:66 i 67:68), a do izjednačenja trojkom Marka Jagodić-Kuridže na tri minuta i 52 sekunde do kraja (70:70).

Iza linije 6,75 je uskoro, uz dosta sreće, pogodio i Popović, pa je Pavićević uzeo prvi tajm-aut u 2. poluvremenu.

Nije pomoglo - Kobs je pogodio sa poludistance, a Popović nakon blokade Jagodić-Kuridže nad Tejlorom Smitom sa penala povisio na 77:70, zaokružio seriju 10:0 i riješio sve dileme.

Jagodić-Kuridža i Barović su bili najefikasniji u pobjedničkom timu sa po 14 poena, Kobs je dao 13 (sve u 2. poluvremenu), Popović 11, a po devet Vladimir Micov i Suad Šehović (naravno, tri trojke).

Kod gostiju je Mihailović ubacio 16, do 14 su brojali Jeremić i Smit, a Lazić je stao na 12.

Bonus video: