Kobs: Pokazali smo da smo tim; Pavićević: Vidjela se razlika u kvalitetu i iskustvu

„Kraj je sezone, svi smo malo u modricama i psihički ispražnjeni, ali je bilo važno da ostanemo zajedno, jer smo morali da pobijedimo”, rekao je Džastin Kobs

9484 pregleda 1 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Iako su djelovali ispražnjeno i ispijeno 30 minuta, košarkaši Budućnost Volija su odigrali odlično posljednju četvrtinu, dali 31 poen Mornaru i velikim preokretom došli do pobjede na startu finala plej-ofa (83:76).

Džastin Kobs je odigrao jako loše u 1. poluvremenu, promašio svih pet šuteva, ali se vratio na teren u posljednjih 13 minuta i sa 13 poena bio jedan od kreatora pobjede.

„Kraj je sezone, svi smo malo u modricama i psihički ispražnjeni, ali je bilo važno da ostanemo zajedno, jer smo morali da pobijedimo. Ove utakmice su uvijek teške, poslije poraza u polufinalu ABA lige igrači su mentalno na drugačijim mjestima. Glavna stvar je što smo pokazali da smo tim i proradili u posljednjoj četvrtini”, rekao je Kobs.

Trener Mornara Mihailo Pavićević je čestitao Budućnosti.

„Iskustvo je presudilo. Imali smo prednost koju smo lako gubili svojim greškama u 1. poluvremenu, a onda smo opet igrali dobro i imali 10 razlike na početku posljednje četvrtine. Tada smo ih ‘častili’, vidjela se razlika u kvalitetu i, prije svega, iskustvu”, naglasio je iskusni stručnjak.

Barani su vodili sve do 37. minuta, kada je Marko Jagodić-Kuridža trojkom donio izjednačenje svom timu i pokrenuo seriju 10:0.

„Na kraju su igrali na svoje najbolje igrače, tražili rješenja, a mi smo na tri razlike bacili loptu u aut kada smo imali čisti zicer. Promašili smo pet slobodnih bacanja u završnici, premnogo da bi se dobila Budućnost u Podgorici”, istakao je Pavićević.

Drugi meč finala je u srijedu u Baru.

Bonus video: