Mornarova šansa da produži finale

Drugi meč finala plej-ofa Mornar - Budućnost Voli danas (18 časova) u “Topolici”

5524 pregleda 4 komentar(a)
Duel Marka Jeremića i Suada Šehovića na prvom meču, Foto: kscg
Duel Marka Jeremića i Suada Šehovića na prvom meču, Foto: kscg

Duga i neobična košarkaška sezona u Crnoj Gori bliži se kraju. Dva najveća kluba u zemlji prošla su kroz velike oscilacije, ostvarila rezultate ispod očekivanja i imala neočekivane probleme s bolestima, povredama i “nestajanjem” igrača.

Kao što se i očekivalo, Budućnost Voli i Mornar su stigli do finala nacionalnog šampionata, a prvi meč je riješen velikim preokretom u posljednjoj četvrtini, koju su Podgoričani dobili 31:14 i slavili 83:76. Drugi čin je danas (18 časova) u “Topolici”, gdje će “plavi” pokušati da naprave brejk, kako bi već u petak okončali sezonu i 10. put u istoriji finala u Crnoj Gori riješili sa 3:0 u pobjedama.

Barani će, kako je najavio Mihailo Pavićević, pokušati da osujete taj plan i produže finale...

- Zadovoljan sam igrom mojih igrača na prvoj utakmici, s obzirom na rotaciju s kojom smo ušli u finalno nadmetanje. Svi su dali sve od sebe, nekad sve ide kako bi trebalo, nekad ne. Igrali smo protiv izuzetno kvalitetne ekipe, koja je taj kvalitet na kraju iskoristila - rekao je Pavićević.

Barani su 20-ak dana odmarali, jer su nakon eliminacije SC Derbija čekali da Budućnost završi posao u ABA ligi protiv Partizana i potom u polufinalu Prve lige s Podgoricom. Zbog toga su malo van ritma, što se vidjelo po oscilacijama u ponedjeljak u “Morači”.

- Budućnost je u prednosti zbog tamičarskog ritma, jer dolazi iz plej-ofa ABA lige. Još se tražimo, ali daćemo sve od sebe da produžimo ovu seriju i napravimo je što neizvjesnijom, ako je to moguće. Vidjećemo, ne zavisi sve od nas. Nažalost - naglasio je iskusni stručnjak.

Aleksandar Džikić će pokušati da osvoji titulu koja mu je izmakla 2018. godine baš protiv Pavićevića. I nada se da će njegov tim igrati bolje nego pred svojim navijačima.

- Nismo zadovoljni kako smo koristili faulove prije bonusa, neke situacije smo morali da zaustavimo prekršajima prije šuta. Takođe, moraćemo odlučnije da branimo prostor u reketu i pod samim obručem. Bukvalno svaki igrač koji bude nastupao mora da pokaže koliko mu je stalo do pobjede. Greške su sastavni dio igre, ali ne mogu da budu opravdanje za nedostatak želje i poštovanja saigrača - poručio je srpski stručnjak.

Mnogo toga u igri Budućnosti će zavisiti od Džastina Kobsa, koji je loše počeo prvi meč, ali je bio jedan od kreatora preokreta sa 13 poena u posljednjih 13 minuta.

- Početak će biti ključan. Na prvoj utakmici smo krenuli malo sporije, što je postalo nekako normalno za nas. Znamo da će Mornar izaći sa mnogo energije na svom terenu, ako spriječimo taj njihov početni talas i pogodimo šuteve, sve će biti u redu - istakao je Kobs.

Bonus video: