Partizan nakon skoro tri sata i 40-minutnog prekida savladao Crvenu zvezdu

Nakon trojke Kevina Pantera 57 sekundi prije kraja za 68:65 dogodio se nesvakidašnji incident - tokom tajm-auta Dejana Radonjića, sudije Matej Boltauzer, Uroš Nikolić i Milan Nedović su zbog ubacivanja predmeta sa tribina otišle u svlačionicu! Poslije 40 minuta pauze, odigran ostatak meča, „crno-bijeli” slavili 70:67

14050 pregleda 15 komentar(a)
Dejan Davidovac i Zek Ledej, Foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović
Dejan Davidovac i Zek Ledej, Foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Nakon prekida koji je trajao tačno 40 minuta, Partizan je savladao Crvenu zvezdu 70:67 i smanjio rezultat u finalu Admiralbet ABA lige na 2:1.

Meč će se najviše pamtiti po prekidu 57,4 sekundi prije kraja.

Naime, nakon trojke Kevina Pantera za 68:65 dogodio se nesvakidašnji incident - tokom tajm-auta Dejana Radonjića, sudije Matej Boltauzer, Uroš Nikolić i Milan Nedović su zbog ubacivanja predmeta sa tribina otišle u svlačionicu!

Pauza je trajala 40 minuta, pa su se i ekipe povukle dok se nije ispraznio dio tribina dvorane „Aleksandar Nikolić”.

U jednom trenutku je i Željko Obradović uzeo mikrofon i molio navijače da ne ubacuju predmete na teren, ali je bilo uzalud.

Željko Obradović
foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Skandali se, nažalost, nastavljaju, jer su i prethodne dvije utakmice, na kojima su domaćini bili „crveno-bijeli”, bile prepune incidenata, a u jednom trenutku je stručni štab Partizana gađan staklenom kriglom!

Meč je i inače predugo već trajao, jer je bilo mnogo prekida, kako bi se zbog velike kondenzacije u sali često brisao parket. Počelo je sve u 20.30, završeno gotovo tri sata kasnije.

Panter je bio najefikasniji igrač meča sa 22 poena, a u domaćem timu je dvocifren učinak imao i Aleksa Avramović (14).

U Radonjićevoj ekipi najbolji su bili Ognjen Dobrić sa 20 i Dejan Davidovac sa 19 koševa, dok je Nikola Ivanović stao na svega tri.

Četvrta utakmica finala igra se u petak u 18.30 časova, eventualna majstorica je u ponedjeljak u 20 sati.

Bonus video: