Džikić: Treba nam bolja selekcija šuta i egzekucija

Treći meč u finalnoj seriji za prvaka Crne Gore igra se sjutra u "Morači" u 21 sat. Nakon prva dva meča rezultat je izjednačen - 1:1

6156 pregleda 9 komentar(a)
Džastin Kobs i Aleksandar Džikić, Foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović
Džastin Kobs i Aleksandar Džikić, Foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Promjenjivu formu iz drugog dijela sezone ABA lige i Evrokupa košarkaši Budućnost Volija prenijeli su i na završnicu crnogorskog šampionata.

Mornar je juče u Baru slavio sa 74:67 i izjednačio na 1:1 u finalnoj seriji za prvaka Crne Gore - Podgoričani žele da odgovore sjutra u "Morači" u trećoj utakmici, zašta će morati da poprave mnoge stvari u igri.

"Defanzivno, u pojedinim situacijama falilo nam je fokusa i nesto više pritiska na lopti, gdje je važno naći balans u toj fazi igre, ne želimo da im to inicira neka druga rešenja", kazao je trener Budućnosti Aleksandar Džikić.

Njegova ekipa nije blistala ni u prvoj utakmici, u Podgorici, kada je otpor Barana slomila tek u finišu.

Po Džikiću, košarkaši Budućnosti moraju da se poprave i na drugoj strani terena - u napadu.

"Moramo da uradimo bolji posao u selekciji šuta sa spoljnih pozicija. Pravili smo višak na lopti, primoravali ih na jaku pomoć sa prvog dodavanja, ali egzekucija tog 'viška' nije bila dovoljno dobra. Po dubini smo im pravili probleme, primoravali na velika pomjeranja u odbrani, ali ponavljam - egzekucija i selekcija šuta moraju da budu bolji", kazao je Džikić.

Treći meč između Budućnosti i Mornara igra se sjutra (petak) u "Morači" u 21 sat.

Bonus video: