Obradović: Da teren ne bude klizav, pobjeda je jedini način da nastavimo seriju

Košarkaši Partizana igraju danas od 18.30 na svom terenu protiv Zvezde, četvrtu utakmicu finala plej-ofa ABA lige

4077 pregleda 2 komentar(a)
Obradović i Zagorac, Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović
Obradović i Zagorac, Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović

Trener Partizana Željko Obradović rekao je na jučerašnjoj konferenciji da će njegova ekipa dati sve od sebe da pokuša da pobijedi Crvenu zvezdu u četvrtoj utakmici kako bi nastavila seriju finala plej-ofa ABA lige.

"Znamo da je jedini način da nastavimo finalnu seriju da pobijedimo utakmicu. Da probamo da damo sve od sebe kao što smo radili na posljednje dvije utakmice. Borbenost koja je bila fantastična, uz veliku želju da teren ne bude klizav kao što je bio u trećoj utakmici. Mislim da je zdravlje igrača obje ekipe najvažnije", rekao je Obradović za klupsku televiziju.

Košarkaši Partizana igraju danas od 18.30 na svom terenu protiv Zvezde, četvrtu utakmicu finala plej-ofa ABA lige. Crno-bijelima treba pobjeda kako bi izborili petu utakmicu, dok bi crveno-bijeli u slučaju pobjede odbraniti titulu šampiona regionalnog takmičenja.

Zbog incidenata navijača u trećoj utakmici ABA liga je kaznila Partizan smanjivanjem kapaciteta hale.

Obradović je rekao da su svi igrači zdravi i da će se vidjeti kako se osjeća kapiten Rade Zagorac koji se okliznuo tokom treće utakmice zbog velike vlažnosti vazduha u hali.

"Bilo je ispravanje, velika vlažnost. Nadam se da će ono što će dominirati biti košarkaška utakmica", naveo je on.

Zagorac je rekao da su uslovi za igru teški u cijeloj seriji.

"Mislim da je treća utakmica bila jako intenzivna, vrlo teško za igranje. Uslovi su bili teški za igranje u cijeloj seriji. Nema tu previše prostora za promjene između utakmica. Nešto što uspijemo da prilagodimo najviše na video sastancima i to je sve. Nastavljamo. Idemo po drugu pobjedu i da se nastavi finalna serija", rekao je on.

Kapiten crno-bijelih apelovao je na navijače da navijaju sportski, za svoj klub.

"Vjerujem da ima razloga zašto je takva odluka donijeta (o kapacitetu hale). Na ljude koji budu u hali apelujem da se ponašaju sportski, da navijaju za nas, a protiv protivničke ekipe da bude u sportskim manirima. Siguran sam da će biti kvalitetna atmosfera i u toj utakmici", dodao je Zagorac.

Bonus video: