Trijumf je obaveza za Barane

78 pregleda 0 komentar(a)
Nemanja Vranješ, Foto: Mornar/Media Pro
Nemanja Vranješ, Foto: Mornar/Media Pro
Ažurirano: 13.10.2017. 14:59h

U taboru barskog predstavnika u ABA ligi nisu zadovoljni početkom sezone, i to su jasno istakli i čelni ljudi kluba.

Prekretnica u dosadašnjem dijelu sezone upravo može biti meč koji će Barani u svom”domu” odigrati protiv FMP-a, ekipe koja nakon tri odigrana kola ima isti učinak kao i tim Mihaila Pavićevića. Rival je dobro skeniran, znaju se sve prednosti i mane ekipe koja predstavlja karakterističan spoj mladosti i iskustva.

Međutim, za trenera Mornara Mihaila Pavićevića dileme nema, očekuje se težak i neizvjestan meč…..

“FMP je izuzetan rival, specifična kombinacija mladosti i iskustva. Ima nekoliko mladih, atletski građenih, fizički izrazito spremnih igrača, koji su u kombinaciji sa jednim od najiskusnijih i najboljih plejmejkera u ligi, Filipom Čovićem, veoma nezgodni za svakog protivnika. Naš prvi zadatak jeste da zaustavimo, koliko je to moguće, Čovića, da spriječimo ili svedemo na manju mjeru njegove koševe i asistencije kojima razigrava saigrače. Naravno, ne potcjenjujemo ostale igrače FMP-a, naprotiv, ali on je motor tima. Sa druge strane, moramo strpljivom, pametnom igrom u napadu, parirati gostima, bez ishitrenih šuteva kojima bismo Čoviću i saigračima otvarali mogućnost za kontranapade i lako poentiranje", ističe Pavićević.

Jedan od standardnijih i boljih u ekipi Mornara u prethodna tri meča bio je Nemanja Vranješ, koji naglašava da su upravo ovi mečevi oni koji mogu odrediti kompletan tok sezone…

"Svaka utakmica do kraja ABA lige biće neizvjesna. Liga je izjednačenija nego ikad i jedna pobjeda može da odluči o opstanku ili fajnal foru. Mi moramo da opravdamo ulogu favorita u “Topolici” i od prvog minuta krenemo silovito, slično kao protiv Partizana. Samo na taj način možemo da savladamo veoma dobru ekipu FMP-a", kaže Vranješ.

Nakon dužeg oporavka od povrede, u kombinaciji za sastav je i centar Radoje Vujošević, koji još uvijek nije spreman za najveća iskušenja.

Utakmica između Mornara i FMP-a u dvorani “Topolica” igra se u subotu od 19 časova.

Bonus video: