Nije posljednja - je li odlučujuća?

Budućnost Voli i Mornar Barsko zlato večeras u “Morači” igraju treći meč finalne serije za prvaka Crne Gore. Rezultat je izjednačen (1:1)

3961 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost mora da se popravi ako želi da odbrani titulu: Kobs i Džikić, Foto: Dragana Stjepanović
Budućnost mora da se popravi ako želi da odbrani titulu: Kobs i Džikić, Foto: Dragana Stjepanović

Promjenljivu formu iz drugog dijela sezone ABA lige i Evrokupa košarkaši Budućnost Volija prenijeli su i na završnicu crnogorskog šampionata.

Mornar je u srijedu veče u Baru slavio 74:67 i izjednačio na 1:1 u finalnoj seriji za prvaka Crne Gore - Podgoričani žele da odgovore večeras u “Morači” u trećoj utakmici (21 h), zašta će morati da poprave mnoge stvari u igri.

”Defanzivno, u pojedinim situacijama falilo nam je fokusa i nesto više pritiska na lopti, gdje je važno naći balans u toj fazi igre, ne želimo da im to inicira neka druga rešenja”, kazao je trener Budućnosti Aleksandar Džikić.

Njegova ekipa nije blistala ni u prvoj utakmici, u Podgorici, kada je otpor Barana slomila tek u finišu.

Po Džikiću, košarkaši Budućnosti moraju da se poprave i na drugoj strani terena - u napadu.

”Moramo da uradimo bolji posao u selekciji šuta sa spoljnih pozicija. Pravili smo višak na lopti, primoravali ih na jaku pomoć sa prvog dodavanja, ali egzekucija tog ‘viška’ nije bila dovoljno dobra. Po dubini smo im pravili probleme, primoravali na velika pomjeranja u odbrani, ali ponavljam - egzekucija i selekcija šuta moraju da budu bolji”, dodao je Džikić.

Košarkaši Mornara, s druge strane, i dalje će iz pozadine - drugog plana, pokušati da ugrabe drugu titulu prvaka Crne Gore, prvu od 2018.

Barani su pred svojim navijačima izjednačili na 1:1 u finalnoj seriji, a gledajući i prvi meč, pokazali su da imaju dobre šanse, bez obzira što je na strani Podgoričana prednost domaćeg terena u eventualnoj petoj utakmici.

Trener Mihailo Pavićević, međutim, smatra da je rival i dalje favorit da odbrani titulu.

”Budućnost je i dalje favorit, ali to što smo u 76 ili 77 od 80 minuta, koliko su ukupno trajale prethodne dvije utakmice, bili u vođstvu, daje nam za pravo da vjerujemo da radimo prave stvari i da smo na dobrom putu”, poručio je Pavićević.

Barani za titulu treba da naprave brejk - možda je večeras prava šansa.

”Svaka utakmica je priča za sebe i naredne dvije mogu da budu potpuno različite od prve dvije. Idemo jednu po jednu utakmicu. Sad smo koncentrisani na naredni meč u ‘Morači’. Dobro je što smo dobili susret u Baru, i zbog Mornara i zbog crnogorske košarke. Duele između nas i Podgoričana ljubitelji košarke gledaće još najmanje dva puta, a možda odluči i peta utakmica, majstorica”, dodao je Pavićević.

Bonus video: