Budućnost se probudila i došla na pobjedu od titule

Podgoričani u "Morači" savladali Mornar sa 88:78 i poveli 2:1 u finalnoj seriji prvenstva Crne Gore. Četvrti meč u utorak u Baru

14877 pregleda 3 komentar(a)
Foto: KSCG
Foto: KSCG

Košarkaši Budućnost sačuvali su prednost domaćeg terena, slavili su u "Morači" protiv Mornara sa 88:78, poveli sa 2:1 u finalnoj seriji i stigli na pobjedu od odbrane titule prvaka Crne Gore.

Izabranici Aleksandra Džikića imaju dvije meč-lopte, prva je u nedjelju (18 h) u Baru, gdje će košarkaši Mornara pokušati da se izbore za majstoricu, koja bi se igrala u utorak u Podgorici.

Budućnost se probudila nakon, blago rečeno, promjenjive igre u prva dva meča, tijesne pobjede za 1:0 i poraza u Baru za 1:1.

I treći meč obilježila je rezultatska klackalica, Budućnost je vodila, Mornar je uvijek imao odgovor, prilazio i nakon dvocifrenog minusa, ali nije imao snage za preokret.

Domaći su od početka kontrolisali igru i rezultat, dva puta su u prvoj dionici vodili po sedam razlike, nošeni Igorom Drobnjakom, stalna nalete Mornara u drugoj četvrtini odbijao je Kendrik Peri (tri trojke u tom periodu), a ključni korak ka pobjedi Budućnost je napravila sredinom trećeg perioda.

Tehnička greška klupi Mornara, pa greška Barana prilikom izvođenja za zakucavanje Zorana Nikolića, a onda trojke Džastina Kobsa i Suada Šehovića - za tili čas Podgoričani su otišli na plus 13 (64:51).

Nije, međutim, bio kraj, već samo početak oscilacija u igri oba tima - i jedni i drugi do kraja su igrali u talasima.

Barani su nošeni sjajnim Markom Jeremićem (prethodno je pogađao trojke uz zvuk sirene na kraju i prve i druge četvrtine) napravili seriju 11:0 i prišli na 64:62.

Barović košem uz faul, pa Kobs atraktivnim pogotkom odveli su Podgoričane na plus sedam pred posljednjih 10 minuta.

Budućnost je dala i prva četiri poena u 4. četvrtini, pa je ukupnom serijom 9:0 otišla na plus 11, ali je Jeremić potom sa dvije trojke opet vratio Barane u život.

Trojka Jagodić-Kuridže i precizan šut Tarolisa sa distance opet je odvela domaće na plus osam, tri minuta prije kraja i više nije bilo povratka za tim Mihaila Pavićevića.

Upravo je Letonac Tarolis, pogotkom uz faul, a onda ofanzivnim skokom i novim pogotkom minut prije kraja za 88:78, sve začinjenom blokadom u narednom napadu Mornara, stavio tačku na meč.

Kobs je predvodio Budućnost sa 17 poena, Drobnjak je upisao 13, a po 12 Barović (uz 11 skokova) i Tarolis. Treba istaći i zapaženu rolu Suada Šehovića, koji je ubacio 10 poena.

Kod Barana, Jeremić je postigao 23, Vladimir Mihailović 11 uz sedam asistencija...

Bonus video: