Mornar traži majstoricu, Budućnost titulu

U barskoj “Topolici” danas (18 časova) četvrti meč finala plej-ofa

8730 pregleda 0 komentar(a)
Očekuje se novi neizvjestan duel, Foto: KSCG.ME
Očekuje se novi neizvjestan duel, Foto: KSCG.ME

Hoće li Budućnost Voli osvojiti 14. titulu prvaka Crne Gore ili će Mornar Barsko zlato izboriti treću majstoricu u istoriji crnogorskih šampionata? Odgovor će biti poznat oko 20 časova, kada će se u “Topolici” završiti četvrta epizoda finala.

Tri prethodna susreta su bila izjednačena, a Podgoričani vode 2:1. Čini se da su Barani mogli da stignu do brejka, pogotovo na prvoj utakmici, kada su pred posljednjih 10 minuta imali plus 10, ali nisu izdržali. Sada će probati da vrate seriju u glavni grad i eventualno osvoje drugi pehar u klupskoj istoriji.

- U ovakvoj finalnoj seriji, u kojoj nema predaha i igra se na svaka dva dana, svaka utakmica je priča za sebe. Pokušaćemo da izvučemo pouke iz prošlog meča kako bismo pred našim navijačima upisali pobjedu i finalnu seriju ponovo vratili u Podgoricu - poručio je Nemanja Vranješ.

Kapiten Barana, koji se vratio na teren nakon teške povrede Ahilove tetive, smatra da njegov tim ima veliku šansu u današnjem obračunu (početak u 18 časova).

- Pokazali smo da možemo ravnopravno da igramo protiv Budućnosti. Siguran sam da ćemo ostaviti i posljednji atom snage na terenu “Topolice”. Vjerujem da će o prvaku odlučivati majstorica u Podgorici - istakao je odlični šuter iz Nikšića.

Aleksandar Džikić se 2018. dva puta upisao u istoriju Budućnosti - osvojio je prvu ABA ligu, ali i postao prvi trener koji je izgubio finale plej-ofa domaćeg šampionata. Sada ima dvije meč-lopte da uzme jedini trofej koji mu nedostaje kao treneru “plavih”.

- Odigrali smo tri utakmice u pet dana, već danas je na programu i četvrta. Ritam je zaista zahtjevan, nadam se da se neće odraziti na zdravlje igrača, naročito u situaciji kada oba tima ne nastupaju u najboljim sastavima - rekao je Džikić.

Prije dva dana, Budućnost je više puta stizala do osjetne prednosti, ali su se izabranici Mihaila Pavićevića vraćali.

- Tok utakmice je bio drugačiji u odnosu na prve dvije u finalu. Kontrolisali smo rezultat, mnogo popravili procente šuta i za dva i za tri poena. Nekoliko puta smo imali dvocifrenu prednost, ali je Mornar šutem spolja uspijevao da se približi. Imaju veliki šuterski potencijal i nije im potrebno puno vremena i prostora da budu opasni - upozorio je Džikić.

Bonus video: