počeli pripreme za evropsko prvenstvo

Okupili se mladi košarkaši, Dubljević: Ostanak u A diviziji bio bi dobar rezultat, a sve preko toga bonus

Ekipa Dušana Dubljevića veći dio priprema odradiće u Podgorici, a do početka prvenstva odigraće nekoliko kontrolnih utakmica

6151 pregleda 3 komentar(a)
Mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: KSCG
Mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: KSCG

Mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za Evropsko prvenstvo A divizije, koje se od 16. do 24. jula održava u Podgorici.

Ekipa Dušana Dubljevića veći dio priprema odradiće u Podgorici, a do početka prvenstva odigraće nekoliko kontrolnih utakmica. Planirani su dueli sa Sjevernom Makedonijom, te turnir na kom će učestvovati još Srbija, Izrael i Hrvatska.

"Poslije dvije godine pauze smo se okupili. Sada su tu igrači rođeni 2002. i 2003. pri čemu tu dominiraju mlađi. Prije svega moram konstatovati da je izuzetan rezultat što imamo sve selekcije u A diviziji. Smatram da bi taj ostanak u A diviziji bio dobar rezultat, a sve preko toga bonus", ističe selektor Dubljević u izjavi za sajt Košarkaškog saveza Crne Gore.

Dubljević nema od starta sve igrače na raspolaganju.

"Neko od momaka se razvijao bolje, neki su stagnirali. Jako malo imamo igrača 2002. godište, posebno sa pravim minutima u seniorskoj konkurenciji. Počeli smo pripreme bez Bogavca i Grbovića. Čekamo šta će biti situacija sa Žugićem koji ima obaveze prema seniorskoj reprezentaciji. Jovanović iz Partizana ima problema sa povredom koljena tako da i njega čekamo. Bez četiri važna igrača počinjemo pripreme i nadamo se da ćemo se kompletirati do 20. juna".

Na spisku za pripreme su: Aleksandar Bulatović, Aleksa Bulajić, Filip Anđušić, Janko Bulajić, Dimitrije Mališić, Marko Kljajević, Nikola Milošević, Ilija Varajić, Fedor Žugić, Danilo Ivanović, Zoran Vučeljić, Lazar Radetić, Andrija Grbović, Luka Bogavac, Đorđe Jovanović, Milun Mićanović, Nikola Rakočević, Lazar Vukčević i Miljan Marinović.

Dubljeviću će u radu pomagati treneri Rade Petrić i Žarko Dragićević, kondicioni trener Vladimir Lakčević i fizioterapeut Petar Stojović.