Radonjić se izvinio zbog ponašanja Kalinića: Najmanje se priča o košarci, sezona je izvanredna

Košarkaši Zvezde odbranili su titulu u ABA ligi, pošto su sinoć u odlučujućoj petoj utakmici finala plej-ofa pobijedili Partizan (80:77)

12112 pregleda 9 komentar(a)
Radonjić, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović
Radonjić, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je ekipa sa dva osvojena trofeja imala izvanrednu sezonu i izvinio se Partizanu zbog neprimjerenog ponašanja Nikole Kalinića po završetku sinoćnje, pete utakmice finala plej-ofa ABA lige.

Košarkaši Zvezde odbranili su titulu u ABA ligi, pošto su sinoć u odlučujućoj petoj utakmici finala plej-ofa pobijedili Partizan (80:77). Finalna serija obilovala je incidentima, a ekipe su ostvarile pobjede u utakmicama u kojima su bile domaćini. Crveno-bijeli su imali prednost domaćeg terena zbog osvojenog prvog mjesta u ligaškom delu.

"Čestitke svima na drugom trofeju u ovoj sezoni. Serija je bila očekivano teška sa puno specifičnih i različitih okolnosti. Najmanje se priča o košarci, ja mislim da je bila odlična čitavo vrijeme i mislim da je utakmica bila jako dobra. Mi smo na kraju bili nešto malo bolji i došli do još jednog trofeja", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.

Radonjić je rekao da je svjestan da će se mnogo pričati o incidentima u finalnoj seriji, ali da on nikada nije želio da priča o tim stvarima i da će tako ostati.

On se izvinio košarkašima Partizana zbog ponašanja njegovog igrača Nikole Kalinića, koji je po završetku utakmice pritrčao do crno-bijelih da isprovocira rivale.

"Uputio bih izvinjenje košarkaškom klubu Partizan zbog ponašanja mog igrača Nikole Kalinića. Kao što sam rekao za Uroša Trifunovića ono što sam rekao, tako imam obavezu da to sada uradim zbog ponašanja svog igrača", rekao je Radonjić pa nastavio:

"Nastavićemo da radimo, da završimo obaveze u nekoliko sljedećih nedjelja. Pretpostavljam da vidite da nije baš lako poslije svega ovoga naći riječi. Sjanu sezonu smo ovim trofejom napravili izvanrednom. Jako sam ponosan i srećan", dodao je Radonjić.

Upitan da prokomentariše izjavu trenera Partizana da se nešto mora uraditi kako bi se sprečili incidenti iz finalne serije, Radonjić je rekao da su se u svim utakmicama dešavale slične stvari, da će se porediti ko je prvi počeo, ali da "generalno nije dobro".

"Da li ste prvi put prisustvovali ovakvom ambijentu? Ja sam u takvom igrao i kad nije bila ova liga, tako da...", naveo je on.

Govoreći o nastavku utakmice posle pauze od sat vremena, Radonjić je rekao da se menjao sistem zbog problema sa faulovima Kalinića i da je to unijelo dodatnu nervozu, ali da je priprema bila sjajna i pohvalio je igrače na igri.

Upitan šta je presudilo pobjednika, Radonjić je odgovorio: "Sreća nije sigurno".

"Teško je analizirati, mnogo je stvari tokom utakmice koje su uticale na dešavanja. Sama utakmica je bila dobra, posebno bih istakao koliko može da bude dobra u situacijama kada dolazi do prekida. Mislim da je košarkaški gledano bio dobar meč. Presudilo je to što smo u posljednjoj četvrtini uspjeli da zadržimo jednu poziciju koja je omogućavala da možemo da budemo tu i da jedan potez odluči, to se i desilo", naveo je.

"Na kraju smo uspeli da budemo bolji i dođemo do treće pobjede u seriji. Čitave sezone smo se mukotrpno borili da imamo prednost domaćeg terena, vratio se trud i rad koji smo zajedno utrošili. Nimalo laka sezona, sa povredama, trebalo je izdržati da budeš konkurentan u ABA ligi poslije teških mečeva i manjkom igrača. Uspjeli smo u svim okolnostima da budemo dovoljno jaki da ostvarimo prvi cilj koji smo imali i to je bilo presudno", dodao je Radonjić.

Bonus video: