ŽKK Nikšić u WABA ligi

"Prvi put će u WABA ligi igrati Duga iz Šapca, Nikšić iz Nikšića te Lavovi iz Brčkog", piše na sajtu regionalnog ženskog košarkaškog takmičenja.

5004 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Crna Gora će naredne sezone imati dva predstavnika u WABA ligi - pored Budućnosti, u regionalnoj ligi za košarkašice igraće i Nikšić.

ŽKK Nikšić je dobio specijalnu pozivnicu, a i na sajtu regionalnog takmičenja piše da će ekipa naredne sezone igrati u WABA ligi.

"Na osnovu plasmana u nacionalnim prvenstvima i u skladu sa propozicijama WABA lige Bord lige je poslao pozivnice za prijavu u WABA ligu 2022/23 te zatim prijave za popunu nacionalnih kvota. Ukupno je prijavljenih 11 klubova iz šest zemalja. Iz posljednje sezone je prijavljeno najboljih pet klubova (Cinkarna Celje, Budućnost Bemax, Orlovi, Montana 2003, Vojvodina 021) i posljednjeplasirani RMU Banovići, nakon četvorogodišnje pauze vraća se Play Off iz Sarajeva, a prvi put će u WABA ligi igrati Duga iz Šapca, Nikšić iz Nikšića te Lavovi iz Brčkog", piše na sajtu regionalnog ženskog košarkaškog takmičenja.

Posljednji, 11. klub za sljedeću sezonu je hrvatski Zagreb.

„Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da je naš klub nakon velikih napora nove uprave kluba, na osnovu specijalne pozivnice (wild card), ostvario pravo na učešće u regionalnoj WABA ligi, sezona 2022/23. Naš klub je tako postao prvi učesnik ove lige iz Crne Gore pored ŽKK Budućnost. Drago nam je što ćemo predstavljati naš grad i Crnu Goru na ovako renomiranom takmičenju.Nadamo se da je ovo početak povratka ženske košarke na mjesto koje grad Nikšić zaslužuje“, saopšteno je iz kluba iz grada pod Trebjesom čije saopštenje prenosi sajt Sportfem.

Bonus video: