Pulen se vraća u Mornar

„Želja je obostrana, njegov povratak bi bio sjajan za početak projekta koji želimo”, rekao je predsjednik Barana Đorđije Pavićević

9601 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Aleš Fevžer/Cedevita Olimija
Foto: Aleš Fevžer/Cedevita Olimija

Objavom na društvenim mrežama, Mornar je zagolicao maštu navijačima i ljubiteljima košarke u regionu, jer je objavio fotografiju Džejkoba Pulena i Đorđija Pavićevića s natpisom „uskoro”.

Da je jedan od najboljih šutera u ABA ligi na pragu povratka u Bar, gdje je igrao od 2019. do 2021. godine, potvrdio je i predsjednik crnogorskog vicešampiona.

„Pulen je izrazio želju da se vrati, rekao je da mu, od svih klubova u kojima je bio, Mornar najviše odgovara, kao i Bar kao grad. Želja je, naravno, obostrana, ali su sada drugačije okolnosti nego ranije, prevashodno kada su u pitanju finansije. Mislim da se može korigovati i s jedne i s druge strane, njegov povratak bi bio sjajan za početak projekta koji želimo, a to je podmlađivanje ekipe. On bi, uz Vlada Mihailovića, bio pravi vođa. Cilj nam je da damo šansu mladim crnogorskim košarkašima, koji imaju kvalitet, da u Mornaru izrastu u prave igrače, jer imamo sve uslove da budemo rasadnik talenata”, rekao je mlađi od braće Pavićević za “Vijesti”.

Prvi čovjek Barana ističe da će naredne sezone cilj biti sredina tabele ABA lige, a ne plej-of, dok najavljuje i kakve će obrise imati ekipa.

„Mihailović i Jeremić ostaju sigurno, tu su i Rakočević i Miković, a sa Šehovićem i Vranješom ćemo se lako dogovoriti. Planiramo da imamo bar tri-četiri klinca. Ispratićemo Evropsko prvenstvo za mlade u Podgorici i gledati da dovedemo talentovane igrače, koji će kod nas dobiti adekvatnu šansu. Nadam se i da ćemo iz Podgorice angažovati Kovačevića, a u pregovorima smo i sa Cedevitom oko nekih talentovanih momaka. I prošle godine smo imali takav plan sa Gnjidićem iz Cibone, ali se to nije ispunilo. Nadam se da će sada svi da vide kakav projekat želimo”.

Mornaru je zanimljiv i Alen Hadžibegović, koji je prošle sezone igrao za Lovćen, katarski Al-Sad i na kraju Podgoricu.

„On je veoma interesantan igrač i bili smo u pregovorima s njim, ali je prebacio loptu na menadžera. Trudićemo se da ubuduće više razgovaramo s igračima i njihovim roditeljima, kao i vlasnicima klubova, nego s menadžerima, ali ćemo pričati s njegovim agentom i dotaći se mogućnosti da ga dovedemo.

Pavićević na kraju napominje da će obratiti pažnju na igrače iz ABA 2 lige.

„ABA 2 liga ne smije da se potcijeni. Neki igrači, koji se dokažu u njoj, uz godinu pravog rada u ABA ligi mogu da postanu upotrebljivi za sve ekipe. To najbolje pokazuje primjer Gegića, koji je iz Sparsa došao u Cibonu i poslije odlične sezone je sada mnogima interesantan”, zaključio je Pavićević.

Bonus video: