Aleksandar Džikić preuzeo Hapoel iz Jerusalima

Srpski stručnjak potpisao dvogodišnji ugovor sa Hapoelom iz Jerusalima, koji je prošle sezone vodio poznati izraelski košarkaš, Jotam Halperin.

9989 pregleda 15 komentar(a)
Foto: hapoel.co.il
Foto: hapoel.co.il

Samo četiri dana nakon što mu se Budućnost Voli zahvalila na saradnji, Aleksandar Džikić je dobio novi posao.

Srpski stručnjak je danas potpisao dvogodišnji ugovor sa Hapoelom iz Jerusalima, koji je prošle sezone vodio poznati izraelski košarkaš, Jotam Halperin.

Posao je najavio njegov menadžer Miško Ražnatović, svojim karakterističnim zagonetnim tvitom.

Svi su se pitali o kome se radi, pomislili da je u pitanju prelazak nekog od crnogorskih igrača u Izrael ili da Zvezdan Mitrović preuzima Makabi, ali je u pitanju bio novi angažman 51-godišnjeg Beograđanina.

"Tražili smo trenera velike klase i čim je stigla poruka iz Budućnosti, odmah smo reagovali i pozvali Aleksa istog dana. Ovo je stručnjak čiji učinak govori za sebe. Izvukao je osnove košarke iz srpskog mentaliteta i vremena iz NBA, a veoma je temeljan i iskusan, osvajao je titule uvijek tokom karijere i igrači vole da igraju za njega. Siguran sam da će naša saradnja biti uspješna. Sada je vrijeme za rad", rekao je direktor Hapoela Gaj Harel.

Hapoel je u polufinalu izraelskog šampionata poražen od imenjaka iz Holona 2:1 u pobjedama, koji je u finalu savladao Bnei Hercliju 2:0.

Bonus video: