Bliži li se kraj Šarasovoj eri? Mirotić poručio: Radili smo šta je trener tražio od nas

„Ekipa uvijek ima karakter i bori se. Nikada ne bih postavljao pitanje karaktera igrača, jer smo prošle godine bili u teškim situacijama i osvojene su dvije titule”, odgovorio je Nikola Mirotić na pitanje koje je postavljeno jer je Šarunas Jasikevičus još na fajnl-foru Evrolige rekao da nema „ubice” u ekipi

3755 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters/Marko Đurica
Foto: Reuters/Marko Đurica

Mnogo bure izazvao je Šaruna Jasikevičus nakon fajnl-fora Evrolige, jer je poslije poraza od Reala u polufinalu poručio da nema „ubice” u ekipi, igrače sposobne da zatvore teške utakmice.

Možda je i bio u pravu, ali je time izazvao probleme, o čemu najbolje govore riječi Nikole Mirotića nakon novog neuspjeha u duelima sa Realom, ovog puta u finalu ACB lige.

Madriđani su sinoć slavili 81:74, dobili seriju 3:1, a 31-godišnjak rođen u Podgorici je bio kritičan.

„Nismo zadovoljni kako smo završili sezonu, bila je veoma neuspješna. Ovaj tim je težio mnogo više. Očigledno da ciljevi nisu ostvareni i zato smo tu gdje jesmo. Moramo da čestitamo Real Madridu, jer su bili superiorniji. Moramo da razmislimo i da gledamo naprijed”, rekao je Mirotić, a onda odapeo strelicu ka Jasikevičusu.

„Uvijek smo se trudili da uradimo ono što je trener tražio od nas. Ima dosta grešaka i sa naše strane, ali i Real je dobro odradio defanzivu i znao šta su naše snage. Posljednjih mjeseci, iz nekog razloga, ekipa ide nizbrdo”.

Povezani članci

19. Jun 2022.

Real bolji od Barse za 36. titulu u Španiji

Upitan o uzrocima neuspjeha i kritikama na račun karaktera tima, Mirotić se nije ustezao.

„Ekipa uvijek ima karakter i bori se. Nikada ne bih postavljao pitanje karaktera igrača, jer smo prošle godine bili u teškim situacijama i osvojene su dvije titule. Ove godine toga nije bilo. Ne može se reći da je to zbog karaktera, ne dijelim to mišljenje. Ponekad ne možete da kontrolišete neke povrede, ali generalno nismo bili tim kakav se očekivao”, rekao je Mirotić.

Pitanje je kakva sudbina čeka Jasikevičusa, jer je predsjednik Barselone Đoan Laporta nedavno najavio da će odluku donijeti nakon plej-ofa ACB lige.

S obzirom na to da je budžet košarkaške sekcije, u vremenu kada Barselonu drma najveća finansijska kriza, bio ogroman, jasno je da se niko nije zadovoljio osvajanjem samo Kupa kralja.

Bonus video: