Zoran Nikolić: Pokušaćemo da iznenadimo Francusku, sve je moguće u ovim kvalifikacijama

„Dokazali smo u Podgorici da smo kvalitetniji od Portugalaca, ali moramo to i da dokažemo. Ali, prvo nas čeka Francuska, koja je u boljem sastavu nego u novembru. Biće to dobra pozivnica i za našu publiku, da gledaju igrače koje nisu u posljednjih nekoliko godina”, poručio je jedini klasični centar na spisku Boška Radovića

3527 pregleda 3 komentar(a)
Zoran Nikolić na današnjoj pres konferenciji, Foto: KSCG
Zoran Nikolić na današnjoj pres konferenciji, Foto: KSCG

Silom prilika, Zoran Nikolić je postao jedina prava opcija na centarskoj poziciji u reprezentaciji Crne Gore.

Otpalo je čak pet „petica”, zbog čega će 26-godišnjem Nikšićaninu protiv Francuske i Portugala u kvalifikacijama za Mundobasket morati da pomažu „četvorke” Nemanja Radović i Vasilije Baćović.

„Smatram da uz pomoć saigrača neću imati veći problem sa tim. Tu smo da potpomognemo jedni druge, nisam previše ni razmišljao o tome. Imao sam vremena da odmorim i restartujem se, maksimalno sam spreman za ovaj prozor”, poručio je član Budućnost Volija, koji je uz osmijeh poručio da će se paziti faulova.

Iako će Francuzi biti u veoma jakom sastavu, Nikolić ne želi da se unaprijed preda i misli na Portugal. Naprotiv.

„Znamo šta nas očekuje na ove dvije utakmice, pogotovo protiv Francuske. U boljem je sastavu nego na prvom meču, kada smo odigrali dobro 35 minuta i vodili. Pokušaćemo da je iznenadimo, a dokazalo se da je sve moguće tokom ovih kvalifikacija. Ima dosta iznenađenja, ekipe koje nisu favoriti pobjeđuju. Fokusirani smo samo na utakmicu sa Francuskom, poslije ćemo misliti o Portugalu”.

Na utakmici u Odivelašu, predgrađu Lisabona, Crna Gora će i u ovom sastavu biti favorit.

„Dokazali smo u Podgorici da smo kvalitetniji od Portugalaca, ali moramo to i da dokažemo. Ne smijemo da ih potcijenimo. Ali, prvo nas čeka Francuska, koja je u boljem sastavu nego u novembru. Biće to dobra pozivnica i za našu publiku, da gledaju igrače koje nisu u posljednjih nekoliko godina”, poručio je Nikolić.

Bonus video: