Barsa zove Kalinića, Barcokas još tri godine u Olimpijakosu, Kolson do 2024. u Makabiju

Katalonci žele Nikolu Kalinića, koji ima opciju da uz unaprijed određeno obeštećenje ode iz Crvene zvezde. Problem za Barsu su i pravila u ACB ligi, jer prava na srpskog košarkaša za nastup na Pirinejima ima Valensija, u kojoj je igrao prošle sezone

5985 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ABA League j. t. d. / Dragana Stjepanović
Foto: ABA League j. t. d. / Dragana Stjepanović

Današnji dan je prepun vijesti iz Evrolige.

Ante Žižić je potpisao za dvostrukog uzastopnog prvaka Anadolu Efes, iz Makabija bi ka Istanbulu mogao da krene i Skoti Vilbekin, za koga Fenerbahče nudi 1.200.000 dolara na ime obeštećenja, a "bombu" sprema i Barselona.

Naime, Katalonci žele Nikolu Kalinića, koji ima opciju da uz unaprijed određeno obeštećenje ode iz Crvene zvezde.

Problem za Barsu su i pravila u ACB ligi, jer prava na srpskog košarkaša za nastup na Pirinejima ima Valensija, u kojoj je igrao prošle sezone.

Zbog toga bi Barselona morala da isplati i "naradnžu"...

Skoro sve trenerske pozicije u Evroligi su pokrivene, a vjerovatno najstabilniju poziciju ima Jorgos Barcokas.

Čovjek koji je osvojio titulu prvaka Evrope sa Pirejcima 2013. godine, a onda se vratio 2020, potpisao je novi, trogodišnji ugovor.

Makabi, koji će voditi legendarni izraelski košarkaš Oded Kataš, nakon Aleksa Pojtresa je doveo i drugo pojačanje, Bonzija Kolsona.

Američki krilni košarkaš je u sezoni 2020/2021. bio MVP FIBA Lige šampiona i francuske Pro A lige u dresu Strazbura, a i u prošloj je bio odličan u dresu Karšijake, u kojoj je prosječno bilježio 15 poena i 7,2 skoka.

Za razliku od Kolsona, u takmičenje manjeg renomea je otišao Nihad Đedović, koji je iz evroligaša Bajerna prešao u učesnika Evrokupa, Unikahu.

Bonus video: