Nećemo sјedјeti skrštenih ruku, ako zatreba dovešćemo još pojačanja

"Ove godine ABA liga je veoma jaka, ekipe se, takoreći, iz dana u dan pojačavaju. Biće izuzetno teško da izborimo opstanak", kaže Đorđije Pavićević
0 komentar(a)
Đorđije Pavićević, Foto: Foto studio Petović
Đorđije Pavićević, Foto: Foto studio Petović
Ažurirano: 11.10.2017. 14:42h

Košarkaši Mornara su u prva tri kola ABA lige upisali pobjedu (Partizan) i dva poraza u gostima (Crvena zvezda i Mega Leks), što i nijesu neočekivani rezultati. uz to, ispali su u kvalifkacijama za FIBA Ligu šampiona (dva poraza od ruskog Saratova), a poraženi su i u polufinalu ABA Superkupa (od Budućnosti), čiji su bili domaćini.

Nezadovoljstvo prikazanim na početku sezone ne krije glavni finansijer kluba Đorđije Pavićević, koji je mjesto na klupi barskog kluba ljetos ustupio bratu Mihailu…

“Tačno je, nisam zadovoljan prikazanim u prva tri kola, iako smo igrali protiv izuzetnih rivala. O Zvezdi i Partizanu ne treba trošiti riječi, a Mega je veoma ozbiljna ekipa i kandidat za visok plasman. Pod „prikazanim“ mislim i na onu raspravu između Lukovića i Nidama na tajm autu u Sremskoj Mitrovici. To me pogodilo više nego poraz. Ali, nesporazum je izglađen još u svlalčionici, jer je svima objašnjeno da u klubu neće biti privilegovanih i da svi moramo da budemo, prije svega, u funkciji Mornara i stvaranja zdrave, pobjedničke atmosfere “, ističe Đorđije Pavićević.

Po riječima Pavićevića, oscilacije u igri su velike i one su posljedica toga što je u ekipi dosta novih igračate da će trebati vremena da sve dođe na svoje mjesto.

“Ove godine ABA liga je veoma jaka, ekipe se, takoreći, iz dana u dan pojačavaju. Biće izuzetno teško da izborimo opstanak. Ali, nećemo sjedjeti skrštenih ruku, reagovaćemo, ako bude trebalo, pravovremeno i dovesti pojačanja kako bismo na vrijeme obezbijedili opstanak. Naš glavni igrač Nidam oscilira, a od njega umnogome zavisi igra Mornara. Njegovo iskustvo i kvalitet su nam dragocjeni. Luković je odlično počeo svoje nastupe u dresu Mornara, ali se povrijedio. Ipak, polako se vraća u pravu formu. Kad je potpuno spreman, on je drugačiji igrač. Ros je pokazao dva lica. Nesporno je da posjeduje kvalitet, što se vidjelo na utakmicama sa Zvezdom i Partizanom. Ali, i sa uslovno rečeno slabijim rivalima mora da bude na svom nivou. Domaći igrači za sada daju manje u odnosu na ono šta se od njih očekivalo. Svaki predstojeći dan moramo iskoristiti da unapređujemo igru i podižemo formu”, dodao je Đorđije Pavićević.

Bonus video: