Vrijeme za vraćanje dugova

Duel u dvorani Univerzitetsko sportsko-kulturnog centra počeće u 19 sati.
69 pregleda 1 komentar(a)
Rejčel Holivej, Goran Bošković, Nikolina Babić
Rejčel Holivej, Goran Bošković, Nikolina Babić
Ažurirano: 11.10.2017. 14:09h

Drugi protivnik košarkašica Budućnost Bemaxa u ovosezonskoj regionalnoj WABA ligi je ekipa koja je itekako zadužila podgorički tim - izabranice Gorana Boškovića sjutra dočekuju bugarski Beroe, koji je dobio sva tri dosadašnja međusobna duela u regionalnom takmičenju.

Prošle sezone je slavio u oba meča u ligaškom dijelu takmičenja (u Podgorici sa 65:56, u Staroj Zagori 68:54), a trijumfovao je i u polufinalu fajnl-fora u Podgorici (66:64).

"Beroe je naš dužnik od prošle godine, savladao nas je u polufinalu WABA lige. Imali smo šut za pobjedu i finale, ali su zasluženo pobijedili. Zato su nam veliki dužnik od prošle godine, želimo da se revanširamo. Dolaze u izmijenjem sastavu, bez Amerikanki. Fokusirali su se na domaće snage. Ne razmišljamo mnogo o njima, više smo fokusirani na nas, na napredak u našoj igri. Cilj nam je da podižemo nivo igre, da poboljšamo formu i razvijamo timski duh i karakter tima", kazao je Bošković na konferenciji za novinare.

Bek podgoričkog tima i reprezentacije Bosne i Hercegovine, Nikolina Babić kazala je da je cilj jasan i da Budućnost Bemaks želi novu pobjedu.

"Igrali smo sa njima prošle sezone, dobro ih poznajemo. Naš motiv i želja su veći zbog prošlogodišniih rezultata. Oni su u odnosu na prošlu sezonu slabiji za tri Amerikanke. To ne znači da ih treba potcijeniti. Uz maksimalnu agresivnost u odbrani i koncentraciju u napadu nadam se da će rezultat biti pozitivan"; kazala je Babić.

Amerikanka Rejčel Holivej ističe da Budućnost u svakom meču ide na pobjedu.

"Cilj je da ponovo osvojimo regionalnu ligu. Dobro radimo, spremne smo i želimo da dobijemo svaki meč. Prija mi Podgorica, u klubu je super. Brinu se o meni i drago mi je što sam član Budućnost Bemaksa", kazala je Holivej.

Budućnost na startu regionalnog takmičenja bila ubjedljiva protiv Istanbula 97:33, dok je ekipa iz Stare Zagore kao gost slavila protiv Trešnjevke 69:56.

Duel u dvorani Univerzitetsko sportsko-kulturnog centra počeće u 19 sati.

Bonus video: