Mihailović: Pokušaćemo da iznenadimo Francuze

„Crveni” su protiv velikana svjetske košarke bili jako blizu oba puta prethodne godine - u februaru su u „Bemax areni” poraženi 73:71, devet mjeseci kasnije 73:67 u Pou

3411 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Klupska košarkaška sezona u Evropi još nije završena, jer se sjutra igra majstorica finala francuske Pro A lige,

Dva košarkaša Asvela - Eli Okobo i Pol Lakomb, kao i Jakuba Uatara iz Monaka, već šest dana kasnije, 1. jula, trebalo bi da budu u timu koji će gostovati u „Morači” u 5. kolu kvalifikacija za Mundobasket, na kojem će Crna Gora pokušati da se revanšira za nedavne poraze.

„Crveni” su bili jako blizu oba puta prethodne godine - u februaru su u „Bemax areni” poraženi 73:71, devet mjeseci kasnije 73:67 u Pou.

„Trikolori” će sada biti jači nego u prethodnom duelu, tim Boška Radovića u veoma sličnom, ali će imati i podršku sa tribina.

U četvrtak, četvrtog dana priprema, ekipi se priključio Petar Popović, večeras će prvi trening odraditi novi Amerikanac, Džona Radebou, od sjutra će u timu biti i Fedor Žugić, a od nedjelje i Nikola Ivanović.

„Sve protiče u najboljem redu. Specifična je situacija ,jer su igrači u raznim fazama spremnosti, pa stručnom štabu nije lako da kompletira sve i osmisli plan treninga. Radimo najbolje što možemo, kako bismo se pripremili za meč sa Francuskom i da kroz njega, bez pritiska, pokušamo da napravimo iznenađenje i u najboljoj formi dočekamo susret sa Portugalom”, rekao je Vladimir Mihailović.

Bek Mornara je bio najbolji igrač meča u Pou, gdje je Crna Goa dugo vodila, ali je u finišu posustala.

„Stvarno smo odigrali fino meč tamo, odličnih 35 minuta smo prilično lako ‘prosuli’. Radi se o ozbiljnoj ekipi, koja je fizički na visokom nivou. Falilo nam je energije i koncentracije da izguramo tu veliku pobjedu. Sad će oni doći u jačem sastavu, jer njihova baza igrača je ogromna. Pristupamo najbolje što možemo da probamo da napravimo iznenađenje”.

Vladimir Mihailović
foto: Luka Zeković

Mihailović je svjestan da će imati veću pažnju rivala.

„Sigurno će više pažnje da usmjere na mene, nakon te utakmice u Francuskoj i dva ‘prozora’. Definitivno će se za to spremiti. Ipak, mislim da smo na bekovima ovog puta jači nego u prošlim ‘prozorima’, na centrima smo oslabljeni. Ali, igramo sa tim što imamo”.

U timu je od klasičnih centara samo Zoran Nikolić, pa će „crveni” morati da igraju i sa nižom postavom.

„Definitivno ćemo morati da se adaptiramo na manjak centara. Još nismo ulazili u sitne detalje pripreme utakmice. Sada je fokus na nas, da se stabilizujemo, pripremimo i uđemo u formu potrebnu za igranje utakmice. Prvo da sredimo nas i onda ćemo razmišljati o protivniku”, poručio je Mihailović.

Bonus video: