Dejan Davidovac potpisao za CSKA

Krilni košarkaš potpisao ugovor sa moskovskim klubom, u kojem će po navodima medija zarađivati 800.000 eura

5042 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Cskabasket.com
Foto: Cskabasket.com

Poslije sedam godina u Crvenoj zvezdi, od kojih je prve dvije proveo na pozajmici u filijali, FMP-u, Dejan Davidovac je napustio klub sa Malog Kalemegdana.

Krilni košarkaš je potpisao ugovor sa moskovskim CSKA, u kojem će po navodima medija zarađivati 800.000 eura.

Srpski reprezentativac je osvojio 10 titula sa Beograđanima - tri u ABA ligi, četiri u šampionatu Srbije, dvije u nacionalnom Kupu i jednu u ABA Superkupu.

"Vrlo sam srećan što sam se priključio legendarnom klubu kakav je CSKA. Nikada nisam igrao van Srbije i srećan sam što u oprvom prelasku preko granice dolazim u kolektiv ovakve reputacije. Za mene je velika čast što ću produžiti srpsku istoriju u CSKA poslije takvih imena kakva su Ivković, Krstić, Teodosić... Imaćemo motivaciju u sljedećoj sezoni da vratimo trofej u VTB ligi", rekao je 27-godišnji Zrenjaninac.

Karijeru je počeo u matičnom klubu, odakle je sa 16 godina prešao u Vršac.

Nakon četiri godine u tom gradu, potpisao je za Zvezdu, u kojoj je vremenom postao jedan od glavnih igrača.

Sada će igrati za jedan od najvećih klubova Evrope, ali makar u prvoj sezoni neće nastupati u Evroligi, jer su ruski timovi izbačeni zbog rata u Ukrajini.

Osim njega, Beograđane su napustili Ostin Holins (na pragu Makabija), Nejt Volters i Maik Cirbes, Marko Simonović ide u penziju, a moguće je da ode i Nikola Kalinić, jer ga traži Barselona.

Ugovor je istekao i treneru Dejanu Radonjiću, ali su i on i predsjednik Nebojša Čović izrazili spremnost da produže saradnju.

Bonus video: