Radebou: Nadam se da ću uraditi neke dobre stvari

„Od crnogorskih igrača znam Fedora Žugića, jer smo se sastali u četvrtfinalu plej-ofa. Ostale slabije znam, ovo je za mene skroz novo iskustvo i pokušavam da se naviknem”, rekao je Džona Radebou

5466 pregleda 1 komentar(a)
Foto: KSCG
Foto: KSCG

Od petka veče, na treningu košarkaša Crne Gore je jedno novo lice - Džona Radebou.

Doskorašnji bek njemačkog Ludvigzburga, koji je potpisao dvogodišnji ugovor sa Tenerifeom, članom ACB lige, u redovima „crvenih” zamijeniće Džastina Kobsa.

Neće, ipak, biti direktna zamjena za dosadašnjeg košarkaša Budućnost Volija, jer mu više leži pozicija šutera, nego organizatora igre.

Selektor Boško Radović sa saradnicima, ali i starosjediocima u reprezentaciji, ima zadatak da ga što prije uklopi, jer već u petak Crna Gora u 5. kolu kvalifikacija za Mundobasket dočekuje Francusku.

„Ne znam iskreno šta tačno da očekujem, sve je ovo potpuno novo iskustvo za mene. Došao sam, želim da igram košarku i nadam se da ću uraditi neke dobre stvari. To je sve što mogu da kažem”, rekao je 25-godišnjak iz Kolorada.

Radebouve brojke iz dresa Ludvigzburga u Bundesligi i FIBA Ligi šampiona nagovještavaju da bi mogao da bude veliko pojačanje.

„Mogu da donesem timu energiju, pravi odnos, dobru odbranu, takođe i napad. Mogu da doprinesem u svakom segmentu, nadam se da ću u ovom prozoru pronaći dobre stvari i vidjećemo koliko toga mogu da učinim tokom ovih mečeva”.

Nakon studija na Univerzitetu Sjeverni Kolorado, Radebou je 2020. došao u Evropu. Potpisao je za švedski Keping, a već u decembru te godine je otišao u Ludvigzburg i bio jedan od lidera ekipe.

„Mislim da sam dobro počeo u Evropi, ali da još mnogo toga mogu da postignem. Nisam nikada zadovoljan, uvijek želim da napredujem, ali bila je dobra sezona”.

Radebou je završio sezonu 3. juna i nakon odmora kod kuće stigao u zemlju čiji je pasoš dobio.

„Nije bilo dosta vremena za odmor, imao sam dvije sedmice. Volio bih da sam duže bio sa porodicom, to sportisti uvijek žele, ali imamo posao koji moramo da obavimo. Od crnogorskih igrača znam Fedora Žugića, jer smo se sastali u četvrtfinalu plej-ofa. Ostale slabije znam, ovo je za mene skroz novo iskustvo i pokušavam da se naviknem”.

Sedmi Amerikanac u dresu Crne Gore će debitovati u petak protiv olimpijskog vicešampiona, Francuske.

„Imaju Francuzi dobar tim, gledao sam ih nekoliko puta uživo. Znam koliko talenata imaju i koliko su raznovrsni. Ipak, mislim da smo na tom nivou i nisam zabrinut zbog njih. Samo bi to trebalo da pokažemo na terenu”, zaključio je momak koji u Bundesligi prosječno igrao 32 minuta i bilježio 14,8 poena, 5,4 skoka i 3,8 asistencija, uz 1,7 ukradenih lopti.

Bonus video: