Dejan Radonjić rekao „da” Panatinaikosu

Informacija potvrđena „Vijestima”

33311 pregleda 24 komentar(a)
Foto: Crvena zvezda MTS
Foto: Crvena zvezda MTS

Dilema više nema, Dejan Radonjić je novi trener Panatinaikosa, potvrđeno je „Vijestima”.

Bivši crnogorski selektor je danas doputovao u Atinu na pregovore sa „zelenima” u društvu svog menadžera Miška Ražnatovića i dogovorio detalje dvogodišnje saradnje.

Radonjić je trenersku karijeru počeo u Budućnosti 2005. i ostao do 2013. godine, kada je otišao u Crvenu zvezdu.

U klubu sa Malog Kalemegdana je postao legenda i miljenik navijača, jer je prekinuo decenijsku dominaciju Partizana i osvojio pet od šest klupskih titula u ABA ligi.

U dva mandata je za nepunih šest godina podigao čak 15 pehara, a u četiri sezone je osvajao triple krune. U posljednjoj je imao najteži zadatak, jer je Partizan doveo najtrofejnijeg evropskog trenera Željka Obradovića.

Radonjić je, međutim, upisao pet pobjeda u osam međusobnih mečeva sa legendarnim Žocom, uključujući i dvije najvažnije - prvo 20. februara u meču za trofej u Kupu Radivoja Koraća (85:68), a onda 6. juna i u majstorici finala ABA lige (80:77).

Istekao mu je ugovor, očekivalo se da će ga produžiti, ali odlazak nekoliko stubova tima (Dejan Davidovac, Ostin Holins i Nejt Volters), kao i najave da bi mogao da ode i Nikola Kalinić, pokolebali su 52-godišnjeg Podgoričanina.

Tada je stigla i ponuda Panatinaikosa, koji je procijenio da bi Radonjić najbolje mogao da razvije najtalentovanije grčke igrače, koje je kontroverzni gazda, Dimitris Janakopulos, okupio u posljednjih nekoliko godina.

Uzgred, na odlazak iz Zvezde je vjerovatno uticalo i ponašanje predsjednika kluba Nebojše Čovića, koji je pred Radonjića iznio ultimatum da do 30. juna odluči hoće li da produži ugovor.

Bonus video: