BIĆE NA OKU I upravi BUDUĆNOST VOLIJa

Petar Mijović koordinator mlađih selekcija u SC Derbiju

Nekedašnji trener Budućnosti biće koordinator svih mlađih selekcija u Derbiju i pokušaće da im, u saradnji sa ostalim trenerima, pomogne da razviju talenat

3968 pregleda 15 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Petar Mijović ostaje kući - godinu i pet mjeseci nakon što je podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba Budućnost Volija, 40-godišnji trener stiže u SC Derbi.

Mijović će biti koordinator svih mlađih selekcija i pokušati da im, u saradnji sa ostalim trenerima, pomogne da razviju talenat.

"Mijović se vratio među 'studente' gdje će obavljati funkciju koordinatora mlađih selekcija, trenera za individualni rad sa talentovanim mladim igračima i trenera juniorske selekcije", navodi se u saopštenju SC Derbija.

"Četrdesetogodišnji talentovani stručnjak je predvodio Studentski centar do 2019. godine, nakon čega je preuzeo Budućnost Voli. Nakon Budućnost Volija, Mijović je bio šef stručnog štaba Slaska iz Vroclava i Atomeromua. Mijović je prepoznat kao sjajan trener i pedagog sa posebnim akcentom na rad sa mlađim igračima. Uskoro će iz Pekove akademije izlaziti najbolji 'studenti", ističe se u saopštenju.

Mijović će tako biti na oku i upravi Budućnosti, u kojoj bi mogao da dobije šansu ukoliko dođe do promjene šefa stručnog štaba. Još se, međutim, ne zna ko će to biti, ni koliki će budžet imati najveći crnogorski klub.

Predsjednik Dragan Bokan ne krije da očekuje pomoć države, od koje u posljednje tri godine nije dobio ni euro, već samo od Glavnog grada kao vlasnika.

Ako pomoć bude veća, moglo bi da se "napadne" i neko zvučnije trenersko ime...