Radović: Francuska je jača, ali publika je naša snaga; Ivanović: Utakmica izazova za nas

Košarkaši Crne Gore odigraće sjutra od 19 sati u SC "Morača" u Podgorici protiv Francuske utakmicu 5. kola grupe E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

5176 pregleda 4 komentar(a)
Radović se uzda u huk sa tribina protiv zvijezda NBA lige, Foto: KSCG
Radović se uzda u huk sa tribina protiv zvijezda NBA lige, Foto: KSCG

Košarkaška selekcija Crne Gore odigraće sjutra od 19 sati u SC "Morača" u Podgorici protiv Francuske utakmicu 5. kola grupe E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. U drugom meču E grupe, Mađarska će dočekati Portugal.

Francuska je lider grupe sa maksimalnim učinkom, Crna Gora i Mađarska imaju po dvije pobjede i poraza a Portugal je bez pobjede.

"Francuska dolazi u baš jakom sastavu, sa igračima koji igraju NBA, Evroligu i Evrokup. Ne treba trošiti puno riječi o njihovom kvalitetu, mnogo su jači od nas, ali kao što znamo košarka se ne igra na papiru. Igramo pred domaćom publikom, probaćemo da damo sve od sebe“, kazao je Nemanja Radović.

Centarska linija je oslabljena, Zoran Nikolić je jedina petica, pa ćeš i ti morati da pomažeš na toj poziciji. Jesi li spreman za taj izazov?

"Da, situacija je specifična, samo je Zoki (Zoran Nikolić, prim. aut) na petici. U prethodnim klubovima imao sam priliku da ponekad igram na centru, tako da mislim da ću moći da pomognem. Volim da igram na poziciji centra, mogu da raširim igru i to može da nam bude neka od šansi. Ne smijemo im dozvoliti da uđemo u njihov ritam, jer ne možemo da pariramo njihovim visokim igračima“.

U prvom meču dugo smo bili u igri za pobjedu. Šta može biti ključ za trijumf u „Morači“?

"Odigrali smo prilično dobro prvi meč. Mislim da ne smijemo da uđemo u trčanje sa njima, fizički su bolji od nas, već da umirimo igru. Mislim da je to ključ“, zaklučio je Radović.

Da o kvalitetu Francuza ne treba trošiti rijeli mišljenja je i Nikola Ivanović, ali...

- Meč sa Francuskom treba da doživimo kao veliki izazov za sve nas. To je ekipa sa momcima iz NBA lige i Evrolige, sa ozbiljnim igračima. Nadam se da ćemo odigrati jedan kvalitetan meč - kaže Ivanović i dodaje:

- Nadam se da će dosta ljudi doći na utakmicu, a mi imamo odgovornost i obavezu da odigramo dobro i damo sve od sebe. To će biti fizički zahtjevna utakmica, protiv ekipe koja je mnogo visočija od nas. Ali, drugačije je igrati za reprezentaciju i pred domaćom publikom, gdje imamo dodatni motiv i odgovornost da odigramo kvalitetno.

Bonus video: