Nemanja Radović: Kad smo uspjeli 2019. da odemo na SP, zašto ne bismo opet?

„Portugal u košarci ne znači mnogo, ali igra veoma tvrdo, atipična je ekipa i nije nam bilo nimalo lako. Uspjeli smo da ostanemo zajedno i mirno privedemo utakmicu kraju”, rekao je heroj pobjede nad Francuskom

7763 pregleda 1 komentar(a)
Foto: FIBA
Foto: FIBA

Nemanja Radović se vratio u nacionalni tim poslije tri godine i bio jedan od ključnih igrača u timu Boška Radovića u pohodu na četiri pobjede u prvoj fazi kvalifikacija za Mundobasket.

Protiv neugodnih, prgavih centara Portugala je večeras vodio veliku borbu i sa 11 pobjeda doprinio pobjedi (77:62).

„Da nam je neko prije ovog ‘prozora’ rekao da ćemo pobijedite na obje utakmice, bili bismo presrećni. Utakmica je bila veoma teška. Portugal u košarci ne znači mnogo, ali igra veoma tvrdo, atipična je ekipa i nije nam bilo nimalo lako. Uspjeli smo da ostanemo zajedno i mirno privedemo utakmicu kraju”, rekao je heroj pobjede nad Francuskom tri dana ranije.

Crna Gora je izborila plasman na Mundobasket u Kini 2019. godine i postala najmanja zemlja kojoj je to uspjelo u istoriji košarke. Sada će pokušati da ponovi taj uspjeh.

„Ta ekstra pobjeda protiv Francuske će nam puno značiti u sljedećoj grupi. Nadam se da ćemo biti u dobrom sastavu u sljedećem ‘prozoru’ i što da ne napravimo iznenađenje opet? Kad smo uspjeli 2019. da se kvalifikujemo, zašto ne bismo probali opet”, upitao se krilni centar Mursije.

Osim Portugala, veliki rival Crnoj Gori večeras je bio i umor, jer je put do predgrađa Lisabona bio izuzetno težak i dug.

„Bili smo veoma umorni od napornog puta, nismo spavali 36 sati. Veoma smo srećni, idemo kući da odmorimo i onda se spremimo za početak druge faze kvalifikacija i Evropsko prvenstvo”, zaključio je 30-godišnji Bjelopoljac.

Bonus video: