„Plavi” čekaju protivnike

Danas od 13.15 časova žrijeb za Evrokup - košarkaši Budućnost Volija u trećem šeširu zajedno sa Venecijom

5027 pregleda 1 komentar(a)
Foto: kk budućnost voli
Foto: kk budućnost voli

Košarkaški klub Budućnost Voli još nema trenera nakon odlaska Aleksandra Džikića, gotovo da nema ni tim, i u takvom momentu dočekuje žrijeb za Evrokup.

”Plavi” će danas dobiti protivnike, a žrijeb dočekuju iz trećeg šešira, zajedno sa Venecijom. Evroliga je prvobitno bila smjestila crnogorskog šampiona u drugi šešir, zajedno sa Gran Kanarijom, da bi sjutradan zamijenila mjesta Budućnosti i Cedevita Olimpiji.

Regularni dio Evrokupa će se i u sezoni 2022/23. igrati u dvije grupe sa po 10 ekipa, odakle po osam prvoplasiranih ide u osminu finala. Budućnost je prošle sezone stigla do prvog stepenika nokaut faze, gdje je bolja bila Andora...

Žrijeb počinje u 13.15 časova.

U prvom šeširu su Hapoel Tel Aviv (Izrael) i Huventud (Španija), drugi čine Gran Kanarija (Španija) i Cedevita Olimpija (Slovenija), a treći Budućnost Voli i Venecija (Italija). U četvrtom su Trento (Italija) i Bursaspor (Turska), petom Turk Telekom (Turska) i Litkabelis (Litvanija), šestom Promiteas (Grčka) i Burg (Francuska).

Na kraju - sedmi šešir čine Pariz (Francuska) i Ulm (Njemačka), Breša (Italija) i Hamburg Tauers (Njemačka) osmi, a deveti i deseti Šljonsk (Poljska) i Kluž (Rumunija), odnosno London Lajons (Velika Britanija) i Prometej (Ukrajina).

Prošle godine su u finalu igrali Virtus i Bursaspor. Titula je pripala velikanu iz Bolonje, koji je time i osigurao plasman u Evroligu. U eliti će igrati i Partizan i Valensija, koji su prošlu sezonu proveli u Evrokupu. Srpski i španski tim su do Evrolige stigli tako što im je Bord poslao specijalne pozivnice i zamijeniće CSKA i Zenit. Kao što je poznato, ruskih ekipa zbog situacije u Ukrajini nema u evropskim takmičenjima...

Bonus video: