Vlade Jovanović preuzima Budućnost Voli?

Doskorašnji trener Mege već duže na radaru najvećeg crnogorskog kluba, ali su se pregovori otegli. Dogovor je, ipak, postignut

35539 pregleda 19 komentar(a)
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Nakon dugo natezanja čini se da je Budućnost Voli riješila pitanje trenera - kako "Vijesti" nezvanično saznaju, novi šef stručnog štaba biće Vladimir-Vlade Jovanović.

Doskorašnji trener Mege je već duže na radaru najvećeg crnogorskog kluba, ali su se pregovori otegli. Dogovor je, ipak, postignut.

Jovanović je rođen prije 48 godina u Čačku, a trener je od 1997.

Vodio je mlađe kategorije Borca, Zemuna i Partizana, u kojem je od 2005. do 2010. bio prvi pomoćnik Duška Vujoševića.

Kada je prvi selektor Crne Gore otišao u CSKA, Jovanović je postavljen za šefa struke i za dvije sezone je osvojio pet pehara - ABA ligu i dvije duple krune u Srbiji.

Tada je otišao u ukrajinski Donjeck, radio je još u Igokei, Lokomotivi Kubanj iz Krasnodara i kineskom Šenženu, a bio je i selektor mlade i juniorske reprezentacije Srbije, sa kojom je bio prvak Evrope 2009. i 2017. godine.

Ovo će mu biti povratak u Crnu Goru, jer je 2014. bio i pomoćnik Luke Pavićevića u nacionalnom timu.

Navijači Budućnosti se nadaju da će mu nova epizoda biti uspješnija nego ta, jer "crveni" tada nisu izborili plasman na Eurobasket.

Jovanovića čeka težak posao, jer su pod ugovorom za narednu sezonu samo Igor Drobnjak i Edin Atić.

Odranije se pominje da bi iz SC Derbija mogli da dođu Kenan Kamenjaš i Flečer Megi, a ostalo je da se pregovara sa Petrom Popovićem, Zoranom i Danilom Nikolićem, kojima su istekli ugovori.

Još se ne zna šta će biti sa dugogodišnjim kapitenom Suadom Šehovićem, koji je u završnici prošle sezone pokazao da je morao da ima mnogo ozbiljniju minutažu nego u većem dijelu drugog mandata Aleksandra Džikića.

Iskusnom šuteru fali još devet pogodaka iza linije 6,75 metara da postane najbolji trojkaš u istorji ABA lige.

Trenutno je na 395 uspješnih pokušaja, rekorder Siniša Štemberger ima 403.

Bonus video: