U Budućnosti se afirmisao i završio karijeru: Vladimir Micov rekao zbogom

Karijeru je počeo u OKK Beogradu, a četiri sezone je proveo u Budućnosti od 2005. do 2009.

17380 pregleda 11 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Minula sezona u dresu Budućnost Volija bila je i posljednja za Vladimira Micova.

U klubu u kome je stekao afirmaciju rekao je zbogom košarci.

"Proteklu 21 godinu, imao sam privilegiju da moj posao bude igra, da pobjeđujem, da gubim, da učim, da poslije poraza pomjeram limite i obaram sopstvene rekorde. Svaki put bilo je čast, privilegija i zadovoljstvo izaći na teren i samo igrati košarku. Imao sam sreću da radim rame uz rame sa nekim od najboljih trenera i igrača koje poznajem. Nakon dvije decenije, dvanaest klubova, osam gradova i sedam država, iz igre izlazim ispunjen i zadovoljan. Ni za čim ne žalim. Ovom poslednjom sezonom, zatvorio sam krug. Hvala svima koji su na bilo koji način u bilo kom trenutku bili uz mene", naveo je 37-godišnji Micov.

Karijeru je počeo u OKK Beogradu, a četiri sezone je proveo u Budućnosti od 2005. do 2009, a u tom periodu je krajem sezone 2006/07 nastupao i kao pozajmljeni košarkaš za Partizan.

U jednom periodu je bio i član Crvene zvezde.

Igrao je za Panionios, Kahu Laboral, Kantu, CSKA iz Moskve, Galatasaraj i Olimpiju iz Milana, dok nije riješio da se vrati u Podgoricu, tamo gdje je krenuo ka vrhu, a zatim i da stavi tačku.

Ostaće upamćen i po sukobu sa selektorom reprezentacije Srbije Aleksandrom Đorđevićem tokom pripremnog meča za Svjetsko prvenstvo u Španiji 2014. godine, od kada ga više nije bilo u reprezentaciji.

Osvajao je šampionske titule u Srbiji, Crnoj Gori, Italiji i Rusiji.

Veliki dio karijere proveo je u Evroligi.

U elitnom evropskom takmičenju imao je u prosjeku 9,7 poena, na 246 utakmica.

Bonus video: