Kako će izgledati nova Budućnost: Jovanović promovisan, dva igrača pod ugovorom...

Ranije se pominjalo da će iz SC Derbija biti “unaprijeđeni” Kenan Kamenjaš i Flečer Megi, a u kombinacijama je i kanadski reprezentativni plejmejker Tre Bel-Hejns, koji je prošle sezone u dresu Breogana bilježio 12,9 poena i 4,1 asistenciju u ACB ligi

16056 pregleda 7 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Mjesecima unazad u košarkaškim krugovima je jedna od glavnih tema bila da li će Dragan Bokan ostati na čelu Budućnost Volija. Jedan od najuspješnijih crnogorskih biznismena je više puta javno isticao da mu je potrebna pomoć države, od koje u posljednje tri sezone nije dobio ni cent, ne računajući ulaganja Glavnog grada kao vlasnika.

Pominjalo se da bi Bokan mogao da digne ruke od najvećeg crnogorskog kluba i povuče se na “rezervni položaj”, u SC Derbi, koji ima nekoliko veoma talentovanih igrača, ali mu je pomoć obećana u razgovoru sa državnim vrhom. To je konačno definisano u nedjelju, nakon čega su “Vijesti” i objavile da će Vladimir-Vlade Jovanović biti trener.

Sada je i Budućnost formalno potvrdila da isto rukovodstvo ostaje u klubu.

”Uprava kluba, na čelu sa predsjednikom Draganom Bokanom, i ubuduće će voditi naš najtrofejniji košarkaški klub. Na današnjoj sjednici uprave KK Budućnost Voli, odlučeno je da se ulože maksimalni napori da se klubu omogući stabilno finansiranje, koje je uslov za dalje funkcionisanje i realizaciju budućih planova”, saopšteno je juče iz kluba.

Prvo “pojačanje” je Blagota-Baća Radović, vlasnik jedne od najvećih građevinskih kompanija u zemlji, “Zetagradnje”. On je godinama bio u Upravnom odboru FK Budućnost, a 2011. je u posljednji čas odustao od preuzimanja funkcije predsjednika od Tomislava Čelebića.

- U narednom perodu, fokus je na angažovanju novog trenera i formiranju što konkurentnijeg tima koji će se izboriti za ostvarenje ciljeva - učešće u plej-ofu ABA lige i pozicija u prvih osam timova Evrokupa. Od danas, Budućnost Voli je bogatija za još jednog člana uprave. U pitanju je ugledni privrednik Blagota-Baća Radović, vlasnik ‘Zetagradnje’. U ime kluba mu želim toplu dobrodošlicu - rekao je Bokan.

Da je odlazak čovjeka koji je predsjednik od 2011. godine bio tema posljednjih mjeseci, govori i jučerašnje saopštenje. Naime, Bokan je 2019. na sjednici Skupštine dobio četvorogodišnji mandat, koji mu ističe narednog ljeta. Da nije razmišljao da ode, ne bi se ni objavljivalo da će da ostane...

Pred upravom Budućnosti je sada mukotrpan zadatak da “skroji” tim adekvatan za borbu na četiri fronta. Čeka se da se potvrdi dolazak Jovanovića, a onda kreće bitka za igrače. Pod ugovorom su samo dvojica - Igor Drobnjak i Edin Atić, što se nikada do sada nije desilo u Bokanovoj eri, a to je još jedan od dokaza da je razmišljao o odlasku.

Ranije se pominjalo da će iz SC Derbija biti “unaprijeđeni” Kenan Kamenjaš i Flečer Megi, a u kombinacijama je i kanadski reprezentativni plejmejker Tre Bel-Hejns, koji je prošle sezone u dresu Breogana bilježio 12,9 poena i 4,1 asistenciju u ACB ligi.

Godinu prije toga, klijent Miška Ražnatovića je bio još bolji kao član njemačkog Krajlshajm Merlinsa, za koji je prosječno upisivao 17,9 koševa i 7,1 dodavanje. Pominje se da bi mogao da se vrati i Noris Kol, mada je pitanje da li je to realno.

Najveći problem je, ipak, ko će ostati od domaćih igrača, jer u plej-ofu nacionalnog šampionata i Kupu Crne Gore mogu da igraju četiri stranca, a Budućnost na platnom spisku sada ima samo Drobnjaka.

Filip Barović je prešao u Rapid iz Bukurešta, ugovori su istekli kapitenu Suadu Šehoviću, Zoranu i Danilu Nikoliću (obojicu ih, bez realnih osnova, srpski mediji “sele” u Crvenu zvezdu), Petru Popoviću, kojeg želi Cedevita Olimpija, te naturalizovanom Crnogorcu Džastinu Kobsu.

Kobs je definitivno rekao zbogom, a nije realno da od četvorice ostalih više od trojice i dalje bude tu, pa je moguće da iz SC Derbija dođe i Aleksa Ilić, koji je u dresu reprezentacije protiv Francuske i Portugala odigrao možda i najbolje utakmice u životu.

Bonus video: