Pojačanje u reketu: Kenan Kamenjaš novi igrač Budućnost Volija

Ranije danas Budućnost je potvrdila dolazak novog trenera, Vladimira Jovanovića, dok je Petar Popović produžio ugovor na dvije godine. Ugovor imaju još Edin Atić i Igor Drobnjak

13195 pregleda 10 komentar(a)
Kamenjaš, Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović
Kamenjaš, Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović

Prvo pojačanje Budućnost Volija za narednu sezonu je Kenan Kamenjaš.

Danima unazad spekulisalo se da će Kamenjaš karijeru nastaviti u dresu Budućnosti, a večeras je podgorički klub potvrdio tu informaciju.

Centar dolazi iz SC Derbija na pozajmicu do kraja sezone.

Kamenjaš, rođen u Sarajevu prije 22 godine, prethodne sezone je blistao u AdmiralBet ABA ligi u dresu "studenata". Bio je jedan od najboljih košarkaša u regionalnom takmičenju, a prosječno je postizao 14,3 poena, uz 8,4 skoka, a prosječan indeks bio mu je 21.

Izabran je u idealnu petorku ABA lige prethodne sezone.

Kamenjaš je na ljeto 2021. godine u SC Derbi došao iz sarajevskih Sparsa, sa kojima je u sezoni 2020/2021. igrao finale ABA2 lige upravo protiv SC Derbija, tadašnjeg Studentskog centra. I te sezone je bio jedan od najboljih igrača u ABA2 ligi.

Ranije danas Budućnost je potvrdila dolazak novog trenera, Vladimira Jovanovića, dok je Petar Popović produžio ugovor na dvije godine. Ugovor imaju još Edin Atić i Igor Drobnjak.

Na jučerašnjoj sjednici odlučeno je da Dragan Bokan ostane na čelu kluba, a novi član uprave je postao vlasnik Zetagradnje Blagota-Baća Radović.

Bonus video: