Mladi košarkaši savladali Tursku, blistao Đorđije Jovanović

Tim Dušana Dubljevića slavio 77:70

6407 pregleda 8 komentar(a)
Đorđije Jovanović, Foto: Fiba.basketball
Đorđije Jovanović, Foto: Fiba.basketball

Muška mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore upisala je prvu pobjedu na prvenstvu Evrope A divizije koje se održava u Podgorici.

Tim Dušana Dubljevića večeras je pobijedio Tursku - 77:70.

Turska je vodila samo u dva navrata - 2:0 i 13:12. Crna Gora je tokom prve četvrtine imala uglavnom pet poena prednosti, a onda je u drugoj četvrtini na krilima Đorđija Jovanovića stigla i do maksimalnih 15 poena viška.

Poslije 20 minuta bilo je 45:30 za Dubljevićev tim, koji je nešto lošije otvorio treću četvrtinu. To je rival iskoristio i nakon poena Gorenera, na minut i 46 sekundi do kraja treće četvrtine, prišao na poen zaostatka - 55:54. Ipak, do kraja tog perioda Crna Gora je napravila mini seriju 5:0 i u posljednjih deset minuta ušla sa šest poena prednosti - 60:54.

Turci se nisu predavali, ali je Crna Gora početkom posljednje četvrtine preko Fedora Žugića održavala prednost. Turska više nije mogla da priđe na manje od pet poena zaostatka, a tačku na meč stavio je košarkaš SC Derbija Danilo Ivanović, koji je sa pet vezanih poena u završnici potvrdio pobjedu Crne Gore.

Najefikasniji kod Crne Gore bio je Đorđije Jovanović sa 23 poena (19 u prvom poluvremenu) i 13 skokova, uz indeks 30. Fedor Žugić je imao 19, a Luka Bogavac 13 poena.

Crna Gora sjutra (21) igra protiv Njemačke igra meč trećeg kola.

Bonus video: