Jovanović: Pokazali smo pravo lice, utakmica protiv Njemačke je bitna za nastavak takmičenja

Mladi košarkaši sinoć savladali Tursku (77:70) i stigli do prve pobjede na Evropskom prvenstvu A divizije

4755 pregleda 0 komentar(a)
Jovanović na sinoćnjoj utakmici, Foto: Fiba.basketball
Jovanović na sinoćnjoj utakmici, Foto: Fiba.basketball

Mlada muška košarkaška reprezentacija Crne Gore sinoć je savladala Tursku (77:70) i upisala prvu pobjedu na Evropskom prvenstvu A divizije koje se održava u Podgorici.

Crnu Goru je predvodio sjajni Đorđije Jovanović, koji je meč završio sa dabl-dabl učinkom - 23 poena i 13 skokova. Na krilima Jovanovića Crna Gora je u drugoj četvrtini stekla maksimalnih 15 poena viška i tu prednost uspjela da sačuva do kraja meča.

"Pokazali smo naše pravo lice, naročito nakon poraza od Poljske. Veoma bitna pobjeda za nas, za nastavak takmičenja. Čestitam momcima na dobroj igri, požrtvovanju i pobjedi. Na nama je da se što bolje pripremimo za utakmicu sa Njemačkom i pokušamo da ih pobijedimo. To je veoma bitna utakmica za plasman i za nastavak takmičenja", kazao je Jovanović nakon utakmice sa Turskom.

Meč protiv Njemačke je večeras (21). Ukoliko pobijedi, Crna Gora će osvojiti prvo mjesto u grupi i imaće lakšeg protivnika u osmini finala. U drugom susret sastaju se Poljska i Turske, a sve četiri selekcije nakon dva kola imaju po pobjedu i poraz.

"Momci su vrijedno radili tokom priprema, sve te prijateljske utakmice odigrali na odličnom nivou. Imamo osam igrača koji su 2003. godište i to je, pored ove pobjede, veliki plus. Ima još da se igra, pokušaćemo da izbjegnemo Španiju, da pobjedom protiv Njemačke osvojimo prvo mjesto što bi nam omogućilo lakšeg rivala u borbi za četvrtfinale i direktan opstanak u A diviziji. Pokušaćemo što bolje da se spremimo - i mi i oni igramo treći meč, igramo kod kuće i nema razloga da ne damo maksimum", rekao je selektor Dušan Dubljević.

Bonus video: