Najbolja utakmica od dolaska u NBA: Teodosić postigao 15 poena

Ovo je najbolja partija srpskog pleja od dolaska u Los Anđeles
53 pregleda 3 komentar(a)
Miloš Teodosić, Foto: Facebook
Miloš Teodosić, Foto: Facebook
Ažurirano: 09.10.2017. 07:07h

Košarkaši LA Klipersa poraženi su od Portlanda 134:106, a srpski reprezentativac Miloš Teodosić postigao je 15 poena za 28 minuta koliko je proveo na parketu.

Ovo je najbolja partija srpskog pleja od dolaska u Los Anđeles.

Ipak, početak meča nije dobro počeo po kapitena Srbije koji je napustio igru zbog povrede prsta lijeve ruke. Nakon ukazane pomoći vratio se na teren i odmah pogodio trojku, a do kraja meča ubacio je još tri, ukupno četiri iz sedam pokušaja.

Na kraju je utakmicu završio sa 15 poena (4/7 za tri, 5/12 iz igre), dva skoka i tri asistencije. Upisao je i jednu blokadu i tri izgubljene lopte.

Kod Portlanda Lilard je ubacio 35 poena, dok je MekKolum postigao 20.

Odlično veče imao je i Nikola Jokić iako je Denver poražen od San Antonio Sparsa 122:100.

Jokić je za 24 minuta ubacio 19 poena (7-13 šut iz igre), a imao je i sedam skokova, četiri asistencije i po ukradenu loptu i blokadu.

Uz Jokića su u ekipi Denvera dobre partije pružili Vil Barton sa 16 poena i tri asistencije, odnosno Geri Heris koji je imao 15 poena i tri skoka. U timu Grega Popoviča najbolji su bili Lamarkus Oldridž sa 21 poenom, osam skokova i šest asistencija, odnosno Brin forbs sa 20 poena. Žofri Lovernj imao je sedam poena, četiri skoka i tri asistencije.

I košarkaši Sakramento Kingsa i Los Anđeles Lejkersa odigrali su meč u predsezoni, a bolji je bio tim iz grada anđela 75:69. U dresu Sakramenta nastupio je i Bogdan Bogdanović koji je za 31minuta postigao sedam poena (2-5 za dva, 1-5 za tri) i tri asistencije. Zak Randolf je sa 16 poena, šest skokova i tri asistencije bio najbolji u timu Kingsa.

Lejkerse su do pobjede predvodili Džulijus Rendl sa dabl-dabl učinkom (17 poena-10 skokova-tri poena), Kajl Kuzma (15 poena-osam skokova-tri poena) i Bruk Lopez (12 poena-tri skoka).

Bonus video: