Marko Jagodić-Kuridža ostaje u Budućnosti

Iskusni krilni centar je prošlog ljeta došao u Podgoricu iz Crvene zvezde, ostavio odličan utisak, zbog čega je zaslužio novi ugovor, pa će sarađivati sa Vladem Jovanovićem

12662 pregleda 13 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Osmi košarkaš koji će sljedeće sezone sigurno nositi dres Budućnost Volija je Marko Jagodić-Kuridža.

Iskusni krilni centar je prošlog ljeta došao u Podgoricu iz Crvene zvezde, ostavio odličan utisak, zbog čega je zaslužio novi ugovor, pa će sarađivati sa Vladem Jovanovićem.

Momak rođen u Zadru prije 35 godina je u dresu „plavih” u ABA ligi prosječno bilježio 8,6 poena i 5,4 skoka, a u Evrokupu imao skromnije brojke - 6 i 4,6.

Kao igrač Budućnosti je debitovao za reprezentaciju Srbije i bio njen kapiten na nekoliko utakmica u kvalifikacijama za Mundobasket.

Prije Jagodić-Kuridže, ugovor je produžio Petar Popović, a stigli su i Tre Bejl-Hejns, Fil But, Kameron Rejnolds i Kenan Kamenjaš.

Od prošle sezone su ostali Igor Drobnjak i Edin Atić, a još se ne zna da li će nove ugovore potpisati kapiten Suad Šehović, te Danilo i Zoran Nikolić.

Džastin Kobs, Denis Džerom Sili, Vili Rid, Kendrik Peri i Donatas Tarolis su i definitivno završili misiju u Podgorici, a Vladimir Micov je otišao u penziju.

Bonus video: