Jovanović: Vjerujem da smo doveli prave momke, ali bez jakog domaćeg jezgra nema stabilnosti

„Pokušavamo da zadržimo, ako ne i ojačamo, jako domaće jezgro. Siguran sam, u dogovoru sa ljudima iz kluba, da bez jakog domaćeg jezgra nema stabilnosti i dobrih rezultata. Tome ćemo u narednom periodu više posvetiti pažnju”, naglasio je Vlade Jovanović

14495 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Dugo su trajali pregovori, čekao se i „mig” od države, ali je poodavno bilo jasno da će Vladimir-Vlade Jovanović biti nasljednik Aleksandra Džikića u Budućnost Voliju.

Nekadašnji trener Partizana, koji je prethodne dvije godine radio u Megi, zvanično je promovisan u utorak, a odmah nakon toga su objavljeni i dolasci igrača koje je on aminovao - Kenana Kamenjaša, Kamerona Rejnoldsa, Fila Buta i Trea Bel-Hejnsa.

Uzgred, i Petar Popović i Marko Jagodić-Kuridža su produžili saradnju, pa 49-godišnji Čačanin sada na raspolaganju ima osam košarkaša, s obzirom na to da su od prošlosezonske ekipe ugovore imali samo Igor Drobnjak i Edin Atić.

„Počastvovan sam što sam dobio poziv da dođem u klub veličine Budućnosti, koji spada u velike u staroj Jugoslaviji. Ne gledam samo sportske rezultate, ovo je klub koji je iznjedrio veliki broj vrhunskih igrača, ne samo za ovaj region, već i za Evropu i NBA. Objeručke sam prihvatio poziv i došao spreman da dam sve od sebe da posao bude najbolji što može”, rekao je Jovanović, koji je danas stigao u Podgoricu.

Budućnost se prilično kasno aktivirala na ljetnjoj „pijaci”, ali novi trener misli da su pojačanja adekvatno izabrana.

„Dugo smo kao klub mirovali u odnosu na ostale, tržište je postalo aktivno polovinom juna, ali to ne znači da nismo radili. Pokušavali smo da napravimo prave poteze, meni i ljudima u klubu je bitno da dovedemo igrače, prije svega mislim na strance, koji su gladni uspjeha i Budućnost će im biti tim gdje će se totalno afirmisati. Nadam se da smo izabrali, prije svega, prave momke, ali i kvalitetne košarkaše”.

Na platnom spisku su sada samo dva Crnogorca - Popović i Drobnjak, a mora da ih bude više i zbog domaćih takmičenja (mogu samo četiri stranca) i zbog osjećaja pripadnosti.

Sigurno je da Filip Barović neće biti tu, jer je potpisao za Rapid iz Bukurešta, ali su bez kluba još Suad Šehović, Danilo i Zoran Nikolić. Moguće je da iz SC Derbija bude prekomandovan i Aleksa Ilić.

„Pokušavamo da zadržimo, ako ne i ojačamo, jako domaće jezgro. Siguran sam, u dogovoru sa ljudima iz kluba, da bez jakog domaćeg jezgra nema stabilnosti i dobrih rezultata. Tome ćemo u narednom periodu više posvetiti pažnju”, naglasio je Jovanović.

Novi trener „plavih” je od 2010. do 2012. vodio Partizan i osvojio pet pehara. Tada su „crno-bijeli” bili najviše na meti „varvara”, a Jovanović je tih godina upisao pobjedu i poraz u Podgorici.

„Uvijek je ovo bio jak domaći teren i bilo je, u pozitivnom smislu, neprijatno iskustvo. Nije lako igrati ovdje utakmice, a ja očekujem i zovem navijače da nas podrže. Zahtjevni su, ali se nadam da će tim koji budemo napravili zaslužiti podršku navijača. Bez toga publika sigurno nema pravu reakciju. Nadam se da ćemo biti pravi na terenu, tako da će nam ti gore na tribinama dati podršku koja će nam biti potrebna više nego išta”, zaključio je Jovanović.

Bonus video: