Dubljević: Češka je atipična ekipa, sa dobrim šuterima; Grbović: Potrudićemo se da odigramo što bolje

Mladi košarkaši osvojili prvo mjesto u grupi i u osmini finala Evropskog prvenstva igraće sa Češkom (srijeda 21)

5873 pregleda 1 komentar(a)
Grbović na utakmici sa Njemačkom, Foto: Fiba.basketball
Grbović na utakmici sa Njemačkom, Foto: Fiba.basketball

Mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore je osvojila prvo mjesto u grupi D i dobila lakšeg protivnika u osmini finala Evropskog prvenstva.

Tim Dušana Dubljevića sinoć je u uzbudljivom meču savladao Njemačku (76:72), a za plasman u četvrtfinale i opstanak u A diviziji igraće sa Češkom (srijeda 21).

"Zaslužena pobjeda nad Njemačkom. Evidentan je bio manjak energije kod obje ekipe. Oni su se u početku bolje snašli. Mi smo iz nekih dobrih odbrana došli do priključka. Poluvrijeme smo završili sa tri poena minusa, što je bilo prihvatljivo. U posljednjoj četvrtini smo se trudili da nađemo dobru petorku, koja će u oba pravca da bude agresivna", rekao je nakon meča selektor Dušan Dubljević.

Crna Gora je na startu doživjela ubjedljiv poraz od Poljske, a onda je savladala Tursku i Njemačku.

"Svaka pobjeda je velika stvar za nas. Moramo da budemo prezadovoljni."

Naredni rival je Češka, koja je u grupi zabilježila pobjedu i dva poraza. Savladali su Ukrajinu, a izgubili od Španije i Litvanije. Pobjeda donosi opstanak u A diviziji što je i bio cilj prije početka šampionata.

"Svaka utakmica je priča za sebe. Češka je atipična ekipa, sa dobrim šuterima. Daćemo sve od sebe. Trudićemo se da igrače oslobodimo pritiska", poručio je Dubljević.

Jedan od najzaslužnijih za pobjedu nad Njemačkom bio je Andrija Grbović.

"Nevjerovatna utakmica. Znali smo da nam pobjeda donosi prvo mjesto i lakšeg protivnika u osmini finala. Dobro smo se spremili i mislim da smo zaslužili ovu pobjedu. Publika nam je bila vjetar u leđa. Spremićemo se za Češku, da odigramo što bolje", rekao je Grbović.

Bonus video: