Džikić nakon pobjede nad Cibonom: Vremena, strpljenja i rada

"Ako se budemo hvatali za glavu svaki put kada izgubimo, hvataćemo se za glavu mnogo puta. Od toga nema ništa. Liga je veoma jaka. Zvezda je imala problema sa Olimpijom, a Olimpija je pobijedila Igokeu, koja je danas savladala Cedevitu...", rekao je trener Budućnosti
2 komentar(a)
džikić, Foto: Budućnost Voli
džikić, Foto: Budućnost Voli
Ažurirano: 09.10.2017. 06:14h

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić bio je zadovoljan pobjedom nad Cibonom, koja je, kako je rekao, veoma važna zbog nastavka sezone.

"Mnogo je teško igrati protiv Cibone, koja je iskusna ekipa, kazni svaku grešku. Protiv Igokee smo dali 94 poena, a izgubili smo, sada je odbrana bila bolja. Vrlo važna pobjeda, jer nas čekaju dva teška gostovanja u ABA ligi, na koja sada idemo sa 'drugom glavom'. Generalno, utisak je da treba vremena i strpljenja, kao i mnogo rada", kazao je Aleksandar Džikić.

On je kazao da ne želi da utakmice doživljava kao pitanje života ili smrti.

"Ako se budemo hvatali za glavu svaki put kada izgubimo, hvataćemo se za glavu mnogo puta. Od toga nema ništa. Liga je veoma jaka. Zvezda je imala problema sa Olimpijom, a Olimpija je pobijedila Igokeu, koja je danas savladala Cedevitu...", rekao je trener Budućnosti, napominjući da su ekipi falili Popović i Sead Šehović.

"Oni su energični igrači, nedostaje nam njihova energija, i na treninzima i na utakmicama".

Cibona je doživjela drugi poraz, trener Slobodan Subotić ne može da bude zadovoljan.

"Budućnost je u prvom poluvremenu stvorila zalihu, a kada smo se prilagodili u trećoj četvrtini, kada smo igrali agresivno i na svaki skok, vratili smo se i mogli i da preokrenemo. Pogodili smo samo tri trojke iz 19 pokušaja, i to je jedan od razloga. Nismo se predavali, imali smo šansu, ali za nešto više morali smo da budemo skoncentrisaniji i stabilniji", rekao je Subotić.

Bonus video: