Dubljević: Isplatio se rad tokom ljeta

Mladi košarkaši sinoć savladali Češku, izborili opstanak u A diviziji, a večeras (21) u četvrtfinalu igraju protiv Hrvatske

4722 pregleda 2 komentar(a)
Mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: KSCG
Mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: KSCG

Mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore ispunila je cilj zacrtan prije početka Evropskog prvenstva.

Tim Dušana Dubljevića sinoć je u osmini finala savladao Češku (80:78) i izborio opstanak u A diviziji.

Crna Gora je do nove pobjede stigla poslije još jedne drame - dva i po minuta prije kraja Česi su vodili 73:69, ali je naša selekcija zahvaljujući Andriji Grboviću i Zoranu Vučeljiću stigla do preokreta i pobjede.

"U početku smo bili stidljivi u napadu, kao da smo se uplašili. Razigrali smo ih, ubacili su neke trojke, bilo je teško izdržati. Na kraju smo odbranom došli do jednog velikog rezultata. Ova pobjeda se piše. Isplatio se rad tokom ljeta", kazao je nakon meča selektor Dubljević.

Crna Gora se za polufinale večeras (21 h) bori protiv Hrvatske, koja je u osmini finala ubjedljivo savladala Italiju (88:72). Dubljevićev tim je u sklopu priprema za ovaj šampionat savladao večerašnjeg rivala u pripremnom meču (77:66).

"Velika pobjeda za nas. Nismo na početku ušli kako treba, ali vremenom je bilo sve bolje. U četvrtoj četvrtini smo odigrali najbolju košarku i ostvarili najbitniju pobjedu za nas. Ostali smo u A diviziji što je najbitnije. Bilo je malo pritiska, ali to je bilo do nas. Igrali smo sa Hrvatskom na pripremnom turniru. Igraju jako dobro. Spremićemo se za tu utakmicu. Nadamo se pobjedi", poručio je Filip Anđušić.

Bonus video: