Greg Popović zna ko će biti prvi pik 2023. godine, San Antonio spreman na sve da dobije Francuza

Brzina, sjajan šut i pas, igra jedan na jedan - sve to sa visinom od 220 centimetara ima 18-godišnji Viktor Vembanjama

4156 pregleda 2 komentar(a)
Neuporediv: Viktor Vembanjama, Foto: Euroleague.net
Neuporediv: Viktor Vembanjama, Foto: Euroleague.net

U međusezoni je San Antonio prvu zvijezdu, ol star igrača Dežonte Mareja proslijedio u Atlantu, Greg Popović iskusno i ne prvi put je spreman na očajnu sezonu a sa jednim ciljem - dobiti prvog pika.

Nakon neuspješnog prestrojavanja u Sparsima od odlaska Kavaja Lenarda, Popović je zacrtao identičnu šemu po kojoj je nekada doveo Tima Dankana, ostalo je istorija... Oko njega je izgradio šampionsi tim

Ko je mladić kojeg tako želi isksuni Popović!? Odbrana Rudija Gobera, napad uveličana verzija Durenta a dodaje kao Nikola Jokić, ili lakše - Viktor Vembanjama.

On se već oprobao u ekipi Dankanovog saigrača Tonija Parkera, Lion Vilerbanu u Evroligi, a rekord mu je 18 poena, 5-4 za tri poena i to protiv Milana.

Uprkos hvalospjevima Parkera, ikone San Antonia, 18-godišnji centar je iz njegovog kluba potpisao dvogodišnji sa Metropolitanom iz Pariza.

"Ne postoji trener koji Viktora ne vidi kao prvog pika drafta naredne godine. Unikalan je, sa 220 centimetara i takvim nevjerovatnim rasponom rukum (236) i dohvatom (258) a kreće se i šutira nevjerovatno brzo...Jednostavno ne vidim slabih tačaka i ne postoji niko sa kim bih ga bilo moguće uporediti. Osim što je talentovn on je i jako dobar mladić", kazao je četvorostruki NBA prvak Parker.

Bonus video: