evropsko prvenstvo za mlade košarkaše

Dubljević: Veliki rezultat; Žugić: Zaslužili smo možda i više

Mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu

11595 pregleda 16 komentar(a)
Foto: fiba.basketball
Foto: fiba.basketball

Mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore ostvarila je istorijski uspjeh i osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu.

Crna Gora je večeras u meču za treće mjesto savladala Izrael 86:77.

"Veliki rezultat. Sinoć smo završili u pola dva. Danas nismo imali trening, igrači nisu imali vremena za oporavak. Sedma utakmica, a svaka je bila značajna - od prvog poraza, pa borba sa Turskom, pa Njemačka, Češka, Hrvatska. Sinoć smo pretrpjeli težak poraz, bez obzira na to što je Litvanija vrhunska ekipa. Imali smo utakmicu, ali smo izgubili. Ekipe koje nemaju karakter i želju, a onda i kvalitet ne mogu da se vrate i odigraju meč na ovaj način. Kod Izraela je bio evidentan nedostatak energije. Hvala publici, Savezu na vrhunskim uslovima. Zasluženo slavimo", rekao je nakon meča selektor Dušan Dubljević.

Sedam igrača u ovom timu je 2003. godište i ima pravo nastupa i sljedeće godine.

"Ovo je dobila ekipa, ovo ne može da napravi individualac. Sedam igrača u ovom momentu ima pravo nastupa sljedeće godine. Nadam se da će biti potencijala za A selekciju. Dosta zavisi kako će se razvijati u klubovima. Nadam se da će klubovi to vidjeti i da će im napraviti dobar status i da će sljedeće godine biti još bolji", poručio je Dubljević.

Ekipu je večeras u prvom poluvremenu vukao Fedor Žugić. Meč je završio sa 22 poena.

"Zaslužili smo možda i više, ali i ovo je istorijski uspjeh. Zona se konačno isplatila, počeli smo da pogađamo i odigrali dobru utakmicu. Još nisam igrao u kompaktnijem timu, koji je spreman da se bori. Bili smo složni, razumjeli jedni druge, a takve ekipe pobjeđuju. Dao sam sve od sebe da održavam atmosferu, ali nisam bio sam u tome. Ne bih se izdvajao kao lider. Svi su dali sve od sebe", rekao je Žugić.

I Andrija Grbović smatra da je ovo istorijski rezultat.

"Presrećni smo. Ispisali smo istoriju crnogorske košarke. Borili smo se tokom cijelog prvenstva, nismo posustajali, nismo se predavali kada je bilo najteže. Vratili smo se nakon jučerašnjeg poraza i zasluženo pobijedili. Funkcionisali smo kao tim, bodili jedni druge, dobro trenirali", kazao je Grbović.

Odličan turnir je odigrao i Danilo Ivanović.

"Zajedno smo od 6. juna, mnogo toga smo prošli. Pobijedili smo u svakom prijateljskom meču prije turnira. Pokazali smo da smo velika porodica. Mi smo jedna od najtalentovanijih generacija u posljednjih nekoliko godina. Sljedeće godine imamo šansu za zlato", poručio je Ivanović.