Biće teže nego u Baru

"Moramo da igramo čvršće nego protiv Igokee", ističe centar „plavih“ Zoran Nikolić, koji je u pobjedi protiv Cibone u četvrtfinalu Superkupa upisao 11 poena (šut iz igre 6-5) i šest skokova.
79 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Nikolić, Foto: Aba-liga.com
Zoran Nikolić, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 08.10.2017. 11:31h

Košarkaši Budućnost Volija su sezonu otvorili pobjedom protiv Cibone (96:90), u četvrtfinalu prvog Super kupa ABA lige, koji je održan u Baru. Skoro tri sedmice kasnije, Podgoričane čeka novi duel sa „cibosima“, ovoga puta u „Morači“, u trećem kolu regionalnog takmičenja.

Oba tima su u prva dva kola lige upisala po pobjedu kod kuće i poraz u gostima.

Budućnost je pred svojim navijačima savladala Zadar 87:85, dok je u Laktašima izgubila od Igokee 98:94. Cibona je, sa druge strane, u Sremskoj Mitrovici poražena od Mega Bemaksa 95:88, dok je u Zagrebu slavila protiv Olimpije 96:85.

"Cibona dolazi u potpuno drugačijem sastavu u odnosu na našu utakmicu u Super kupu. Biće kompletni, sa dvojicom vrlo iskusnih igrača, reprezentativca, na čelu sa Žorićem i Tomasom. To im preko Žorića pruža više opcija u igri blizu košu, a više kreativnosti na spoljnjim pozicijama sa Tomasom na lopti. Mi ćemo pred našom publikom dati sve od sebe", rekao je trener Budućnost Volija Aleksandar Džikić, koji će za razliku od duela u Baru moći da rauna na kapitena Suada Šehovića i Kajla Lendrija.

Duel u Super kupu bio je pun preokreta i dobrog ritma, u kojoj je podgorički tim u jednom trenutku imao 10, a zagrebački 12 poena prednosti, a meč je odlučen u finišu, u posljednja tri minuta, zahvaljujući „dalekometnoj paljbi“ Podgoričana, koju je započeo u finišu treće četvrtine Nikola Ivanović, potom nastavio Nemanja Gordić, a zatim se raspucao i Danilo Nikolić, koji je minut i 15 sekundi do kraja ubacio trojku za 94:86 i riješio dileme oko pobjednika...

"Biće teže nego u Baru na Superkupu. U Ciboni su sada Žorić i Tomas. Iskusna su ekipa iza koje je dobar meč protiv Olimpije. Moramo da igramo čvršće nego protiv Igokee", ističe centar „plavih“ Zoran Nikolić, koji je u pobjedi protiv Cibone u četvrtfinalu Superkupa upisao 11 poena (šut iz igre 6-5) i šest skokova.

Prošle sezone podgoričkom timu pripala su oba međusobna duela protiv Cibone. Pred svojim navijačima trijumfovao je 95:79, dok je u Zagrebu slavio 94:87. Budućnost u međusobnim duelima u Podgorici vodi 9-5, dok je ukupan skor u ABA ligi 15-13 u korist Cibone..

Subotić: I mi i oni jači u odnosu na Superkup

Trener Cibone, Novljanin Slobodan Subotić očekuje teško gostovanje u Podgorici.

"Igrali smo s njima u Super kupu, izgubili smo u posljednjem minutu susreta. Nije bilo Žorića niti Tomasa na toj utakmici. Sada smo dosta jači, ali mislim da su i oni. Treba odigrati hrabro, jako i koncentrirano. Ne smijemo dopustiti ono što nam se dogodilo protiv Mege gdje smo im pustili da naprave razliku koju smo morali stizati. Bušma se priključio ekipi, odradio je ljekarski pregled i očekujemo ga u sastavu protiv Budućnosti", rekao je Subotić.

Luka Žorić, prvi strijelac Cibone u prva dva kola (56 poena) ističe da njegova ekipa “gostuje na jednom od najneugodnijih terena u ABA ligi”.

"Očekuje nas protivnik koji ima odličnog trenera. Sigurno će igrati agresivno i moramo se prilagoditi na tu njihovu agresivnost. Idemo da pokušamo da odigrati bolje nego što smo igrali prvu gostujuću utakmicu", rekao je Žorić.

Bonus video: