Vrelo ljeto i mnogo optimizma, Radončić i Radović: Želimo da iskoristimo pobjednički impuls

"Crvene" čekaju mečevi protiv Bosne i Hercegovine i Litvanije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, pa nastup na Eurobasketu.

5463 pregleda 2 komentar(a)
Dino Radončić, Foto: Boris Pejović
Dino Radončić, Foto: Boris Pejović

Košarkaška reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za vrelo ljeto 2022.

Čekaju je mečevi protiv Bosne i Hercegovine i Litvanije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, pa nastup na Eurobasketu.

Dino Radončić je zbog zdravstvenih problema bio primoran da preskoči julske izazove, ali je sada, kaže, spreman da ponovo pruži maksimum.

"Ja sam veoma srećan što sam ponovo tu. Nakon manjih zdravstvenih problema ponovo mogu da pomognem reprezentaciji. Momci su došli sa maksimalnim ambicijama i kad se kompletiramo mislim da će to izgledati dobro", kazao je Radončić.

"Crveni" su pobjedama nad Francuskom i Portugalom stekli realne šanse da se u drugoj fazi bore za Mundobasket.

"Prvenstveno mi je jako žao bilo što nijesam mogao da budem uz selekciju. Iako nisam mogao da igram, samo da sam bio tu sa igračima u onoj atmosferi i svemu što se doživjelo na meču protiv Francuske. Bilo mi je jako žao, ali opet imam šansu da pomognem i to me čini srećnim", kazao je Radončić.

Crnu Goru čekaju jaki mečevi u nastavku kvalifikacija, juče je potvrđeno da će Bosnu i Hercegovinu predvoditi Jusuf Nurkić i Džanan Musa.

"BiH je ozbiljna ekipa, koja nije pokazala maksimalan kvalitet u dosadašnjim utakmicama, smatram da može još bolje. Biće sigurno ozbiljan protivnik. Musa, Nurkić i ostali, suvišno je govoriti o njima, to su ozbiljni igrači, koji mogu da ubace 30 poena i preokrenu utakmicu u njihovu korist. Moramo dobro da se spremimo, uđemo maksimalno spremni i uz pomoć naše publike slavimo. Mnogo je važna utakmica jer u ovoj novoj grupi kvalifikacija, po nekim proračunima, moramo da dobijemo tri od šest utakmica da bi se plasirali na SP. Svaki meč kod kuće mora da se shvati ozbiljno, bez prevelikog pritiska na ekipu jer to ne može biti dobro", kazao je Nemanja Radović.

"Teški su rivali, svaki meč treba da se shvati ozbiljno. Kući smo dosta jaki, vidjećemo kad odemo u Litvaniju, jer to je košarkaški velesila, ali mislim da sve mečeve što imamo kući možemo i moramo da odigramo kako treba", analizira Radončić.

Meč sa BiH mogao bi da bude i presudan u kvalifikacijama, duel sa Litvanijom je izazov, ali mora da se misli i na Eurobasket, gdje Crnu Goru čekaju mečevi u grupi sa Španijom, Turskom, domaćinom Gruzijom, Belgijom i Bugarskom.

"Grupa je na Eurobasketu jaka. Po dosadašnjem iskustvu sa velikih takmičenja, mislim da moramo da idemo korak po korak. Do sada nismo pokazivali puni potencijal na velikim takmičenjima. Igrali smo dobro kvalifikacije, ali kad se dođe na Evropsko ili Svjetsko prvenstvo nijesmo igrali našu najbolju košarku. Mislim da sada treba da iskoristimo impuls dobrih igara iza nas, otkada je Boško Radović selektor, i da pokušamo korak po korak, kao što smo radili u kvalifikacijama, ali ne želimo da stavljamo pritisak na ekipu, već da igramo, uživamo u košarci i damo maksimum", zaključuje Radović.

Bonus video: