Đorđije Pavićević: Želimo da vratimo Pulena, našim previdom i nemarom KSCG za sada smo ostali bez Evrope

"Dobili smo tvrdo obećanje da smo prvi na listi čekanja da uskočimo u Fibin kup, koji prije početka uvijek otkaže neka ekipa, obično ona koja ne prođe u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa odustane i od FIBA kupa", rekao je Pavićević

12498 pregleda 7 komentar(a)
Džejkob Pulen u dresu Mornara, Foto: Mornar/Media Pro
Džejkob Pulen u dresu Mornara, Foto: Mornar/Media Pro

Prvi čovjek KK Mornar Đorđije Pavićević potvrdio je da će pokušati da ubijedi Džejkoba Pulena da se vrati u Bar.

Pulen, jedan od najboljih šutera i napadača u istoriji ABA lige, igrao je u Mornaru od 2019. do 2021. godine, kada je prešao u Cedevita Olimpiju.

"U prvom planu je povratak Pulena. Ukoliko to završimo, mislim da bi Pulen i Mihailović bili prave vođe ove ekipe u ABA ligi i da bi mladi igrači uz njih dvojicu pružili 50-70 odsto više na parketu. Ako ne dođe do realizacije transfera sa Pulenom, gledaćemo da dovedemo nekog sličnog igrača", kazao je Pavićević za Radio Bar.

Mornar je mijenjao mnogo ovog ljeta, ali neće i stil igre.

"Gajićemo košarku kao i do sada, koja, sa mladošću, može još ljepše da izgleda", kazao je Pavićević.

Među novim igračima su i debitanti u Evropi - Mbake Diong, Fet Rasel i Delonte Braun.

"Od svih 'rukija koji su se pojavili ove godine, naša tri su možda i ponajbolja, a to će vrijeme i pokazati. Mi ćemo se potruditi da im prvi dolazak iz Amerike u Evropu prođe što bezbolnije", kazao je Pavićević.

Mornar će naredne sezone imati ekipu i u crnogorskoj ligi.

"Tu će dobiti šansu, prije svega, momci iz Bara koji treniraju sa prvom ekipom. Marljukić, Cenović, Vesković i drugi. Živanović je već dokazao da može da igra u ABA ligi, a i ovi momci su tu negdje i dobro će im doći kaljenje u Prvoj crnogorskoj ligi i zato sam objeručke prihvatio predlog Košarkaškog saveza Crne Gore da Mornar igra i u crnogorskoj ligi. Mislimo da dovedemo još dva-tri igrača iz mlade reprezentacije, koji su bili među 20 i koji su napravili sjajan rezultat osvajanjem bronzane medalje na prvenstvu Evrope", kazao je Pavićević.

Mornar je želio da igra i u evropskim takmičenjima, ali...

"Napravljen je previd u kancelariji našeg kluba, mogu samo sebi da skačem u stomak, nikome drugome, a i kancelarija KSCG bila je nemarna. Poslije 15-ak dana proslijeđen je dopis iz FIBA i to na mejl koji se rijetko otvara, pa je došlo do cajtnota za prijavu za kvalifikacije za Ligu šampiona. Poslali smo dopis i zakasnili, a FIBA radi po propisima. Što je najgore, zakasnili smo sa prijavom i za Fibin kup. Te stvari ozbiljnom klubu ne smiju da se dešavaju. Ali, dobili smo tvrdo obećanje da smo prvi na listi čekanja da uskočimo u Fibin kup, koji prije početka uvijek otkaže neka ekipa, obično ona koja ne prođe u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa odustane i od FIBA kupa", rekao je Pavićević.

Mornar će pripreme početi 20. avgusta.

Bonus video: