G-unit najbolji i u Pljevljima, TMN trio pobjednik ženskog turnira

Dan basketa na Trgu Đorđija Peruničića protekao je i u znaku individualnih takmičenja za mlađe

3715 pregleda 5 komentar(a)
G-unit, Foto: 3x3 Montenegro
G-unit, Foto: 3x3 Montenegro

Ekipa G-unit slavila je i na drugom turniru 3x3 Montenegro 2K22, dok je TMN trio osvojio turnir u konkurenciji djevojaka. Održana su i takmičenja u šutiranju bacanja i trojki za mlađe kategorije.

Marko Mijović, Miloš Milošević, Marko Dabanović i Aleksa Vujadinović pobijedili su na takmičenju u Pljevljima, koje je treću godinu zaredom organizovano u saradnji sa Opštinom Pljevlja, pod nazivom „Baci drogu u koš“. Turnir je obilježio dvodnevni program, u petak i subotu, a prvog dana TMN trio osvojio je turnir u konkurenciji djevojaka.

Kao i prošle godine na tradicionalnom basket takmičenju u Pljevljima, i dame su pokazale svoje vještine – najbolje su bile članice TMN trija Tara Vulović, Maša Bujišić i Nađa Čabarkapa, koje su u zanimljivom finalu pobijedile branioca titule, MM market, rezultatom 18:14. Na turniru u ženskoj konkurenciji učestvovale su još dvije ekipe, Space Jam i Swish.

Dan basketa na Trgu Đorđija Peruničića protekao je i u znaku individualnih takmičenja za mlađe. Najbolji u šutiranju trojki bili su Miloš Tanović i Darija Tomović, a u šutiranju slobodnih bacanja Denis Čakar i Tijana Čelebić.

"Glavni događaj u subotu nije spriječilo nevrijeme, a veći dio turnira, usljed kiše, održao se u sportskoj hali OŠ „Salko Aljković“. Zbog velikog interesovanja i u Pljevljima su se igrali kvalifikacioni mečevi, a mjesto u glavnom žrijebu izborile su ekipe Hotel Diatreta i Frulaši. Po dva najbolja tima iz četiri grupe igrala su u nokaut fazi, a do polufinala, pored prva dva nosioca, ekipa Kodio i G-unit, dogurao je i pljevaljski sastav 4SOBE kao i ekipa NLO", saopštili szu organizatori.

Kodio, sa 21:12 u duelu sa 4SOBE, a G-unit pobjedom 21:9 nad NLO, opravdali su ulogu favorita i zakazali očekivano finale, koje je bilo neizvjesno do samog kraja. Igralo se poen za poen, a pri rezultatu 15:14 dvije dvojke i pogodak za jedan poen najboljeg igrača u Pljevljima, Marka Mijovića, i konačna pobjeda G-unit-a 21:16. Sastav iz Bara, osvajanjem četvrtog turnira u nizu, nakon pobjeda u Skoplju, Zeti i Foči, potvrdio je da je u sjajnoj formi.

„Drago mi je što smo učestvovali na turniru u Pljevljima, pošto prošle godine nismo bili u prilici da nastupimo. Nažalost, turnir je zbog kiše morao da se preseli u dvoranu, ali bez obzira na te okolnosti bilo je dosta publike, mečevi su ispraćeni maksimalno i sve je organizovano na visokom nivou. Naravno da sam zadovoljan što smo osvojili prvo mjesto, bilo je mnogo dobrih ekipa, a posebno me raduje što je bilo dosta timova iz Pljevalja. Nadam se da će oni nastaviti sa takmičenjem i u drugim gradovima Crne Gore“ kazao je član G-unit-a Marko Dabanović.

Priliku da se još jednom dokaže, G-unit će imati u utorak, 2. avgusta, upravo u Baru, na sljedećem 3x3 Montenegro 2K22 turniru, četvrtom internacionalnom na Šetalištu Kralja Nikole, čiji je nagradni fond 3.000 eura.

Bonus video: