Zvezdan Mitrović pojašnjava: Neću biti trener novog kluba u Kotoru, samo pomažem gradu koji volim

„Biću na raspolaganju ljudima koji će raditi u klubu u pravljenju selekcije, tokom ljeta i kada ne radim ću im i pomagati. Drago mi je što postoji ideja da se košarka vrati u Kotor i pristao sam da volonterski, iz ljubavi prema ovom gradu, pomognem. Samo želim da se to razjasni, da ne bi bilo nedoumica”, istakao je Mitrović

25031 pregleda 7 komentar(a)
Foto: AS Monaco Basketball
Foto: AS Monaco Basketball

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vijest da će Zvezdan Mitrović ubuduće voditi klub iz Kotora, koji se još nije formirao.

Istina je, ipak, mnogo drugačija - nekadašnji selektor Crne Gore i osvajač Evrokupa sa Monakom u sezoni 2020/2021. će samo pomoći da se osnuje klub u gradi koji voli.

„Opština Kotor ima ideju da objedini više školi košarke u jedan klub, koji će biti pod njenim pokroviteljstvom. Na poziv predsjednika Opštine Vladimira Jokića, prihvatio sam da pomognem da se napravi sistem rada sa mlađim selekcijama. S obzirom na to u posljednjih 20-ak godina slobodno vrijeme provodim u Prčanju i Kotoru, rekao sam da ću biti tu da pomognem dok sam na odmoru između sezona ili u periodima kada nemam klub, kao sada”, rekao je Mitrović za „Vijesti”.

Neće, dakle, biti trener, već će njegova uloga biti konsultantska.

„Biću na raspolaganju ljudima koji će raditi u klubu u pravljenju selekcije, tokom ljeta i kada ne radim ću im i pomagati. I kad budem imao posao, uvijek mogu da im pomognem savjetima. Drago mi je što postoji ideja da se košarka vrati u Kotor i pristao sam da volonterski, iz ljubavi prema ovom gradu, pomognem. Samo želim da se to razjasni, da ne bi bilo nedoumica”, zaključio je Mitrović.

Bonus video: