Žele da iskoriste samopouzdanje iz pobjede nad Partizanom

0 komentar(a)
Mihailo Pavićević KK Mornar, Foto: Aba-liga.com
Mihailo Pavićević KK Mornar, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 07.10.2017. 10:54h

Mornar je “probio led” protiv Partizana, upisao je prvu pobjedu u sezoni u ABA ligi, a već danas gostuje ekipi od koje je izgubila oba meča prošle sezone u regionalnom takmičenju – Mega Bemaxu. Ekipa iz Sremske Mitrovice je kod kuće slavila 93:87, a u Baru za dva poena ubjedljivije (89:81).

Uoči današnjeg duela koji počinje u 17 sati, obje ekipe imaju po pobjedu i poraz, jer je Mornar u prvom kolu poražen od Crvene zvezde, dok je Meega Bemax izgubile od Zvezde, a savladala je Cibonu.

"Mega je jedan od kandidata za top četiri, ekipa koja je spoj mladosti i iskustva, dobro vođena od strane trenera Dejana Milojevića. To je specijalan projekat, koji je urađen zajedno sa Miodragom-Miškom Ražnatovićem, u kojem mladi igrači nastupaju rasterećeno, jer im je, maltene, sve dozvoljeno u igri. Oni tu slobodu ne zloupotrebljavaju i igraju maksimalno ozbiljno. Jako teško je parirati ekipi koja ne staje svih 40 minuta nego presingom nastoji da izbaci protivnika iz ritma. Znamo, dakle, odakle nam prijeti glavna opasnost, moramo svih 40 minuta biti podjednako fokusirani na igru u odbrani i napadu. Dolazimo u Mitrovicu na krilima dobre igre u tri četvrtine meča s Partizanom i sa mnogo više samopouzdanja nego pred premijerni meč sa Crvenom zvezdom", ističe trener Barana Mihailo Pavićević.

Barani su meč u Sremskoj Mitrovici dočekali u svojoj srpskoj bazi, Rumi.

"Svaka utakmica biće puna naboja i neizvjesnosti. Očekujem takav duel i protiv Mege. Dolazimo da se nadigravamo i da pokažemo ljubiteljima košarke šta znamo. Ukoliko budemo imali svoj dan, sve je moguće", dodao je Pavićević.

Vukota Pavić očekuje težak meč u Sremskoj Mitrovici.

"Igrači Mege fizički su izuzetno spremni, pa brzinom i presingom po čitavom terenu melju rivale. Ako uđemo u utakmicu kao protiv Partizana, a to znači da na njihovu agresivnost odgovorimo našom agresivnošću i ako budemo šuterski raspoloženi imamo izgleda na uspjeh", naglašava Pavić.

Na put za Sremsku Mitrovicu je krenuo i centar Radoje Vujošević, koji je počeo da trenira sa ekipom poslije operacije stopala, ali još nije spreman za maksimalne napore i, po svemu sudeći, neće biti u sastavu. S.J.

Milojević: Mečevi sa Mornarom su neizvjesni i uzbudljivi do kraja

Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević na ovom meču neće moći da računa na Kostju Mušidija, Nikolu Miškovića i Ognjena Čarapića, a neizvjestan je i nastup Stefana Sinoveca.

"Očekuje nas utakmica protiv Mornara koji ima kvalitetan sastav sa nekoliko dobrih Amerikanaca. Mečevi sa njima su obično neizvjesni i uzbudljivi do kraja. Zadovoljni smo kako smo započeli sezonu, ali moramo da se koncentrišemo samo na sljedećeg protivnika i da se ne zalijećemo previše unaprijed. Ukoliko nametnemo našu igru sa puno trčanja, vjerujem da ćemo uspjeti da dođemo do pobjede koja bi puno značila za naš mlad tim", rekao je Milojević.

Bonus video: